مدیرکل گمرکات ایلام: مشکلات زیرساختی مرز مهران باید حل شود

 

سهراب کمری، مدیرکل گمرکات استان ایلام، با اشاره به مشکلات زیرساختی در مرز مهران، خواستار اجرای دقیق دستورالعمل‌ مربوط به ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور شد.

وی با تأکید بر نقش محوری و هماهنگ کننده گمرک در مبادی ورودی و خروجی کشور، اظهار داشت: مطابق ماده ۲ قانون امور گمرکی، گمرک بعنوان مرزبان اقتصادی کشور مسئول اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امور گمرکی و سایر قوانین و مقررات مربوط به صادرات، واردات و ترانزیت کالا و وصول حقوق ورودی و عوارض گمرکی و مالیات های مربوطه می باشد.

کمری با اشاره به تاریخچه واگذاری ۱۵ هکتار از اراضی بازارچه مهران به گمرک در سال ۱۳۸۲، گفت: «این اراضی در سال ۱۳۹۲ به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و بهره‌برداری گمرک سنددار شد. همچنین، در سال ۱۳۹۵، دستورالعمل ساماندهی و تقویت مدیریت مبادی آبی و زمینی کشور توسط کارویژه مرز شورای امنیت کشور ابلاغ شد که بر اساس آن، یک درب ورودی و خروجی کالا به سرزمین اصلی و یک درب ورود و خروج در نقطه صفر مرزی تعیین شده است. لیکن علاوه بر درب اصلی در مرز مهران شاهد درب ورود و خروج دیگری به سرزمین اصلی و در نقطه صفر مرزی نیز بجای یک درب تعداد ۳ درب در نقطه صفر مرزی وجود دارد.که این درب ها مغایر با مفاد دستورالعمل ساماندهی می باشد.

مدیرکل گمرکات ایلام با اشاره به تردد روزانه ۵۰۰ کامیون و ۴۰۰ فعال اقتصادی و حدود ۵۰۰ نفر کارگر در محوطه تجاری مرز مهران، افزود: «این محوطه نیازمند زیرساخت‌های ضروری مانند پایش تصویری، سرویس‌های بهداشتی، آبخوری، روشنایی و دیوارکشی پیرامونی است. با این حال، مطابق قوانین، تأمین این زیرساخت‌ها بر عهده سازمان راهداری و ‌حمل نقل جاده‌ای است و گمرک اجازه هزینه‌کرد در این زمینه را ندارد.

وی ضمن درخواست از مسئولان برای حل این مشکل، تصریح کرد: مطابق دستورالعمل، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای موظف به اجرای تعهدات خود، از جمله ساخت دیوار پیرامونی و ایجاد امکانات رفاهی می باشد

کمری در پایان بر ضرورت کاهش تعداد دروازه‌های ورود و خروج به یک دروازه اصلی تأکید کرد و گفت: «در حال حاضر، تشریفات گمرکی روزانه ۵۰۰ کامیون حامل کالای صادراتی، حمل یکسره و ترانزیتی بدون پشتوانه دستورالعمل مشخص از دروازه مجاور پایانه انجام می شود که در آینده می‌تواند مشکلات بیشتری برای گمرک، گذرنامه و مرزبانی ایجاد کند. بنابراین باید این دروازه‌ها ساماندهی شوند و همان‌طور که در قسمت مسافری، فضای کاری، امکانات رفاهی، روشنایی، و دوربین‌های مداربسته فراهم شده، در محوطه تجاری مرز مهران نیز چنین امکاناتی برای سازمان های مستقر در پایانه، فعالان اقتصادی، کارگران و رانندگان نیز فراهم شود.