رها کنید روابط عمومی‌ها را!

✍️ مریم چراغیان

انگار قرار نیست دست از سر روابط عمومی‌ها بردارند. هر دولتی که می‌آید، یادش می‌افتد روابط عمومی‌ها را باید تصفیه کند. نه از سر ضعف عملکرد، بلکه به جرم «با ما نبودن».

در دولت قبل، کار به تهدید و تحقیر کشید.بعضی‌ها را کنار زدند، بعضی‌ها را تبعید کردند، و بعضی را تا مرز حذف بردند، فقط چون حاضر نشدند چشم بسته همراهی کنند.

حالا همان سناریو، با بازیگرانی تازه در حال بازپخش است. هنوز زخم‌های آن روزها خوب نشده، که زمزمه‌های تهدید دوباره شروع شده. باز هم روابط عمومی، باز هم سوءظن سیاسی و باز هم بگیر و ببند اداری.

روابط عمومی، حوزه‌ای تخصصی‌ست، با مأموریتی روشن: اطلاع‌رسانی، ایجاد ارتباط مؤثر با مردم و اقناع عمومی و فراتر از جناح‌بندی‌های سیاسی.

باید دانست تبدیل شدن روابط عمومی به ابزار سیاسی، کارایی آن را نابود و اعتماد عمومی به دولت و اطلاع‌رسانی رسمی را به خطر می‌اندازد.

سیاسی‌کاری و برخورد سلیقه‌ای با نیروی انسانی متخصص، دقیقاً همان بلایی‌ست که در دولت گذشته روابط عمومی‌ها را زمین‌گیر کرد و حالا، در حالی‌که انتظار می‌رفت ورق برگردد، بوی همان برخوردهای شخصی و جناحی به مشام می‌رسد.

یادمان نرود: روابط عمومی، ابزار تبلیغات جناحی نیست. او کارمند دولت است و تریبون خدمات جمهوری اسلامی در هر دولتی.

مگر اینکه کسی واقعاً علیه دولت کار کرده و تخریب کرده باشد– وگرنه، این‌همه هیاهو برای هیچ است.

اگر قرار بود دولت جدید هم تکرار همان رفتارهای سخیف کارگزاران دولت گذشته باشد، چرا مردم دست به تغییر زدند؟

هدف از تغییر، اصلاح تفکرات عهد دقیانوسی بود، نه اینکه همان رفتارهای زشت را این‌بار با رنگ و لعابی دیگر شاهد باشیم .

کارمند دولت، در هر دولتی کارمند است و خدمتگزار مردم.

حرمت افراد را حفظ کنیم و اجازه ندهیم نام دولت، بدنام شود و مردم نیز از آن گریزان…




جشنواره منطقه‌ای هوره چوار نماد اتحاد و همبستگی فرهنگی

حسن اسدی نیا معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی ایلام در دومین روز از اولین جشنواره منطقه‌ای هوره که در شهرستان چوار برگزار می‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار کرد: این جشنواره به عنوان یک تجربه فرهنگی عمیق، ریشه در تاریخ و فرهنگ غنی این منطقه دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان چوار یکی از خاستگاه‌های اصلی هنر و فرهنگ است و ما این رویداد را در راستای عدالت فرهنگی و مردمی‌سازی فعالیت‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

اسدی نیا با اشاره به استقبال خوب مخاطبان از این جشنواره افزود: این رویداد می‌تواند حلقه وصل گمشده‌هایی باشد که در طول تاریخ ممکن است از دست رفته باشند. هدف ما ایجاد پیوند و اتحاد ملی است و امیدواریم که این جشنواره اقوام را به هم نزدیک‌تر کند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی ایلام، همچنین به حضور 80 هنرمند در این رویداد اشاره کرد و گفت: در مرحله ارزیابی، 40 هنرمند با 60 اثر پذیرفته شدند. این آثار توسط داورانی از استان و استان‌های همجوار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی در پایان از تمامی دست‌اندرکاران، رسانه‌ها و فرهیختگان که در برگزاری این رویداد نقش داشته‌اند، تشکر و قدردانی کرد و گفت: امیدواریم اختتامیه این جشنواره که فردا برگزار می‌شود، با معرفی برندگان همراه باشد و بتوانیم این رویداد را در آینده ادامه دهیم.




کاهش بارش‌ها و نیاز به مدیریت بهینه آب در ایلام

صادق علیمرادی، در جلسه پنل تخصصی بهروری و وضعیت منابع آب و بهروری در بخش کشاورزی که در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام برگزار شد، اظهار داشت: استان ایلام با داشتن جنگل‌های غنی و چشمه‌های متعدد، به عنوان یکی از نقاط مهم تأمین آب شرب و کشاورزی در کشور شناخته می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام، با بیان اینکه چشمه‌های پارسی و آهکی از جمله منابع آبی این منطقه هستند که به تأمین بخش عمده‌ای از آب شرب و کشاورزی استان کمک می‌کنند، گفت: به گفته کارشناسان چشمه آهکی سیکان به عنوان بزرگترین چشمه آهکی استان به طور متوسط 2000 لیتر بر ثانیه آب‌دهی دارند.

وی با اشاره به اینکه با این وجود استان ایلام با چالش‌های جدی نیز مواجه است، گفت: شرایط کوهستانی و شیب زیاد زمین باعث می‌شود که سیلاب‌ها به سرعت از دسترس خارج شوند و این موضوع به معضلات آب‌خیزی دامن می‌زند.

علیمرادی گفت: همچنین، تعداد چاه‌های موجود در استان به نسبت کل کشور بسیار کم است و این امر باعث کاهش بهره‌وری منابع آبی می‌شود.

کاهش 46 درصدی بارش ها نسبت به سال گذشته

وی با بیان اینکه میانگین بارش سالانه در ایلام 430 میلی‌متر است که نسبت به میانگین بارش کشور (240 میلی‌متر) مناسب و نسبت به میانگین جهانی که 860 میلی‌متر است، پایین‌تر است، گفت: امسال، بارش‌ها به شدت کاهش یافته و نسبت به سال گذشته حدود 46 درصد کاهش داشته‌ایم که این وضعیت نشان‌دهنده چالش‌های خشکسالی در استان است که در طول 50 سال اخیر نیز مشاهده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام با بیان اینکه در سال‌های اخیر، ایلام با نوسانات شدید بارش مواجه بوده است، افزود: در حالی که در سال آبی 97-98، بیشترین بارش‌ها ثبت شد، در 20 سال اخیر نیز خشک‌ترین سال‌ها را تجربه کرده‌ایم. به علاوه، رودخانه‌های مرزی مانند کنگیر، تلخاب، گدار خوش، کنجان چم، گاوی، میمه و دویرج به دلیل کاهش آب ورودی، تحت فشار قرار دارند.

وی با بیان اینکه از نظر منابع آبی، استان ایلام تنها استانی است که فاقد چاه‌های غیرمجاز است، گفت: این موضوع می‌تواند فرصتی برای مدیریت بهتر منابع آبی فراهم کند. با این حال، بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری موجود هنوز بهینه نیست و تنها حدود 20 درصد از ظرفیت این شبکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارش‌ها، کیفیت آب و عدم استفاده بهینه از منابع آبی را از دیگر چالش‌های موجود عنوان کرد و گفت: برای مقابله با این چالش‌ها، نیاز به همکاری میان نهادهای دولتی، کارشناسان و کشاورزان احساس می‌شود تا بتوان به مدیریت بهینه منابع آب و ارتقاء بهره‌وری کشاورزی در استان ایلام دست یافت.

کاهش ورودی سدهای ایلام 

علیمرادی با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای ایلام پنج سد سیمره، ایلام، دویرج، سد گلال و سد گنگیر در حال بهره برداری دارد، گفت: سدهای میمه، سیکان، چناره و گدار‌خوش در دست احداث و مطالعه دارد.

وی با اشاره به وضعیت مخازن سدهای استان با بیان اینکه ورودی سدها کاهش پیدا کرده است، گفت: سد ایلام با 61 میلیون مترمکعب گنجایش و حجم ذخیره دارد که اکنون 56 میلیون متر مکعب معادل 92 درصد از آن پر شده است.

علیمرادی افزود: سد «دویرج» دهلران در تراز نرمال 205 میلیون مترمکعب بوده که اکنون حجم آن 105 میلیون مترمکعب معادل 52 درصد گنجایش است.

وی با بیان اینکه عوامل انسانی مانند توسعه‌های بالا دست، تأثیر زیادی بر کاهش آبدهی رودخانه‌ها داشته است، گفت: به طور متوسط، آبدهی این رودخانه‌ها در بلندمدت حدود 30 تا 40 درصد کاهش یافته است.

علیمرادی همچنین به استفاده از چاه‌های آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: هرچه بیشتر از آب زیرزمینی استفاده شود، میزان آب کمتری باقی می‌ماند. در استان‌هایی مانند کرمانشاه، مشکلات جدی وجود دارد؛ فاضلاب شهر کرمانشاه به رودخانه‌ها وارد می‌شود و این موضوع باعث آلودگی شدید در خروجی‌ها شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام در ادامه به تلفات آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه، تلفات در شبکه‌های توزیع آب شهری و کشاورزی بسیار زیاد است. ما به واقع کمبود آب نداریم، اما این تلفات باید مورد توجه قرار گیرد. این مشکل تنها مربوط به مدیران امروز نیست و نیاز به برنامه‌ریزی درازمدت دارد تا بتوانیم این مسائل را حل کنیم.

علیمرادی با تأکید بر ضرورت مدیریت بهینه منابع آبی، خاطرنشان کرد: این مسائل باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و جامع در طول زمان حل شوند تا بتوانیم از منابع آبی موجود بهره‌وری بیشتری داشته باشیم.




دستگیری عاملان مزاحمت برای کامیون‌دارها در دره شهر

سرهنگ کرم حسنی  اظهار کرد: در پی اعتصاب رانندگان خودروهای سنگین در برخی از استان‌های کشور در چند روز اخیر و همچنین جوسازی و تشویش اذهان عمومی در خصوص این موضوع توسط برخی افراد در فضای حقیقی و مجازی، و جلوگیری از فعالیت رانندگان موضوع شناسایی عاملان مزاحمت و ممانعت فعالیت رانندگان در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان قرار گرفت.

وی افزود: مأموران کلانتری 11 این شهرستان با حضورمیدانی و تحقیقات لازم، عاملان اصلی ایجاد مزاحمت و ممانعت از فعالیت کامیون‌ داران سطح شهرستان و کامیون های عبوری را شناسایی وبا هماهنگی قضائی در یک عملیات پلیسی هر 2 نفر آن‌ها دستگیر کردند.

فرمانده انتظامی شهرستان دره شهر تصریح کرد: متهمان دستگیر شده پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی معرفی شدند.




لزوم بهبود بهره‌وری آب و خاک در کشاورزی استان ایلام

روح الله نورمحمدی در جلسه پنل تخصصی بهروری و وضعیت منابع آب و بهروری در بخش کشاورزی، اظهار داشت: این همایش برای اولین بار در استان با هدف استفاده از نظرات نخبگان برگزار می‌شود و امیدواریم که این نشست زمینه‌ساز ارتباط نزدیک‌تر بین سازمان مدیریت و فعالان بخش خصوصی و دانشگاهی باشد تا در تصمیم‌گیری‌های عقلایی برای استان مشارکت بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام به وضعیت منابع آب استان اشاره کرد و گفت: باید بهبود وضعیت مصرف آب در بخش کشاورزی را در اولویت قرار دهیم.

نورمحمدی افزود: مشکلات بخش کشاورزی استان باید شناسایی شود و اگر هزینه‌های بالایی انجام دهیم، باید خروجی مناسبی نیز داشته باشیم. هدف ما حداکثر استفاده از منابع آب و خاک است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام به رشد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: بهره‌وری باید در نظر گرفته شود تا به رشد 8 درصدی دست یابیم. ما باید عوامل تولید را به گونه‌ای مدیریت کنیم که اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.

وی همچنین بر اهمیت نیروی انسانی و برنامه‌ریزی صحیح تأکید کرد و گفت: باید شرایط عمومی بخش خصوصی را اصلاح کنیم و نظام بانکی را بهبود بخشیم.

نورمحمدی در ادامه به لزوم برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع آب و خاک اشاره کرد و گفت: با توجه به بارش متوسط استان، باید تدابیری اتخاذ کنیم تا کشاورزان بتوانند به صورت پایدار از درآمدهای خود بهره‌مند شوند.

وی بر ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند شمارشگرهای استاندارد در مدیریت منابع آب تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوعات شد.




شناسایی بیش از ۲۷۲ هزار پلاک یکتا در ایلام

سردار” محمد شرفی” در جریان بازدید میدانی از مرز و پایانه مرزی مهران، با اشاره به بازدید از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان و مهران در استان ایلام، اظهار داشت : برای تردد زائران اربعین حسینی، شش مرز اصلی( ورود و خروج) و همچنین مرز ریمدان در سیستان و بلوچستان به عنوان مرزی ورودی اتباع دیگر کشورها تعریف شده و همه این مرزها، با نظارت و مدیریت و استقرار کامل نیروهای انتظامی، از آمادگی صد در صدی با تمام توان برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه تأمین نظم و امنیت، پیشگیری از بروز انواع جرایم، کنترل ترافیک، پارکینگ‌ها، تسهیل خدمات گذرنامه و فعالیت‌های دیپلماسی با کشور عراق در صدر اقدامات فراجا برای تسهیل در تردد زوار قرار دارد، افزود: تمام برآوردهای آماری، انسانی و مطالعات میدانی برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر اربعین انجام و دستورالعمل‌های مربوطه ابلاغ شده و در همه زمینه‌ها آمادگی کامل وجود دارد.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا مدیریت ترافیک جاده‌ای و درون‌مرزی را یکی از مهم‌ترین محورهای عملیاتی دانست و گفت: همه مسیرها و جاده‌های منتهی به مرزها شش گانه مورد بازبینی قرار گرفته‌ و نواقص سال‌های گذشته از جمله وجود مشکلاتی در برخی تونل‌های این مسیرها، اصلاح شده و امسال به طور آماده بهره‌برداری بوده و پیش‌بینی می‌کنیم دغدغه‌ای بابت ترافیک و تصادفات نداشته باشیم.

سردار شرفی با اشاره به رشد خدمات الکترونیکی و گذرنامه‌ای به زوار اربعین حسینی، تصریح کرد: امسال سامانه «سجاد» که سال‌های گذشته در برخی پایانه‌های مرزی فعال بود، برای تسریع در کنترل ورود و خروج، از ابتدای ماه محرم در همه مرزها به صورت سراسری عملیاتی خواهد شد و این اقدام باعث کاهش انباشت و ازدحام زائران در مقابل دروازه دروازه‌های خروجی مرزها خواهد شد.

وی افزود: امسال سه نوع سند مسافرتی ویژه تردد شامل سند خادم، گذرنامه زیارتی و گذرنامه عادی ویژه اتباع ایرانی، اتباع خارجی مقیم ایران و همچنین ترانزیتی طراحی شده و زیرساخت چاپ و آموزش کاربری نیز به طور کامل فراهم شده تا هیچ مشکلی در خدمت‌رسانی به زوار عزیز وجود نداشته باشد.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا درباره روابط و تعاملات با کشور عراق نیز یادآور شد و تصریح کرد: جلسات متعددی با مسئولان مرزبانی عراق برگزار شده و محورهای همکاری مشترک تعیین و خطوط ارتباط مستمر میان افسران مرزی دو کشور برقرار شده تا هیچ خللی در روند عبور و مرور مرزی پیش نیاید.

سردار شرفی در ادامه به توسعه زیرساخت‌های عمرانی، پایش تصویری، اسکان و فناوری در پایانه‌ها و مرزهای شش گانه اشاره کرد و گفت: پروژه‌های ساختمانی و تجهیزاتی با هدف مستقر شدن کارکنان در مکان‌های مناسب برای مقابله با گرمای هوا تا اربعین تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی با قدردانی از حمایت دولت، قوای سه‌گانه و پوشش رسانه‌ای عنوان کرد : هماهنگی و انسجام مثال‌زدنی ایجاد شده و تلاش تمامی دستگاه‌ها با محوریت ستاد مرکزی اربعین نویدبخش ارائه خدماتی شایسته به زائران است و ان‌شاءالله امسال با همکاری و مشارکت آحاد سازمان‌ها، شاهد برگزاری کم‌نظیر مراسم اربعین حسینی خواهیم بود.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با تأکید بر آمادگی کامل مرز مهران برای میزبانی از زائران اربعین حسینی گفت : تسهیل و توسعه فرایند صدور گذرنامه زیارتی، ایجاد زیرساخت‌های ویژه برای اتباع خارجی و تدوین برنامه‌های دقیق برای تردد و ساماندهی موکب‌داران در مرزهای کشور خبر داد.

وی با اشاره به آمادگی کامل نیروهای انتظامی برای تسهیل و تأمین امنیت تردد زائران و موکب‌داران اشاره کرد گفت : متقاضیان گذرنامه عادی دیگر نیازی به حضور فیزیکی در دفاتر پلیس ندارند و می‌توانند تمامی مراحل درخواست را به صورت اینترنتی در سامانه پلیس من انجام داده و گذرنامه را درب منزل تحویل بگیرند.

وی افزود: برای زائران اربعین، گذرنامه زیارتی صادر می‌شود که با توافق جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق فراهم شده و زیرساخت‌های لازم آن آماده است و این سند نیز به صورت سامانه‌ای صادر می‌شود و تلاش کردیم زائران بدون اتلاف وقت، آسان و سریع مجوز سفر خود را دریافت کنند.

سردار شرفی بیان کرد: اتباع خارجی مقیم ایران به ویژه اتباع افغانی و پاکستانی، می‌توانند در شهرستان‌های محل اسکان خود گذرنامه دریافت کنند تا از حجم مراجعه و ازدحام در مرزها جلوگیری شود.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا تصریح کرد: برنامه‌ریزی انجام شده که اتباع افغانی و پاکستانی از مرزهای شلمچه و چذابه (در استان خوزستان )تردد داشته باشند و اتباع آسیای میانه، آذربایجان و ترکیه نیز از نزدیک‌ترین مرزها به محل کشور خود نظیر باشماق و تمرچین عبور کنند.

وی با اشاره به اینکه ورود تمامی اتباع خارجی به عراق باید به طور کامل نظام‌مند باشد، گفت: هدف ما این است که خدمات باکیفیت و منظم ارائه شود تا هم زائران کمتر اذیت شوند و هم هیچ خللی در روند عبور و مرور رخ ندهد.

سردار شرفی در ادامه به ساماندهی وسایل و تجهیزات موکب‌داران اشاره کرد و گفت: برای موکب‌داران نیز سامانه جامعی برای ثبت و کنترل اقلام پیش‌بینی شده و تفاهم شده که ارسال لوازم و تجهیزات مورد نیاز آنها با هماهنگی کامل و بدون مشکل انجام شود و همین‌طور، جلسات متعددی برگزار و قوانین لازم در زمینه صادرات اقلام به آنان ابلاغ شده تا براساس ضوابط قانونی کشور حرکت کنند.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با اشاره به گرمای هوا در ایام اربعین امسال، گفت: امسال با توجه به پیش‌بینی گرمای شدید، زائران به طور حتم باید تجهیزات و آمادگی لازم برای مقابله با گرمازدگی را داشته باشند.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود مردم سفر خود را فقط به روز اربعین یا روزهای نزدیک آن موکول نکنند تا از ازدحام و توقف‌های ناخواسته در مرزهای ایران و عراق جلوگیری شود.

سردار شرفی در پایان خاطرنشان کرد: امنیت مرزها صددرصد تضمین شده و بستر ارائه خدمات و خدمتگزاری شایسته به زائران حسینی کاملاً فراهم است. امیدواریم با همکاری مردم و تمامی دستگاه‌های اجرایی، شاهد برگزاری باشکوه و منظم اربعین امسال باشیم.




افزایش بودجه پیشنهادی شهرداری ایلام به ۱۶۵۰ میلیارد تومان

افشین مظفری شهردار ایلام در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: شهرداری ایلام با وجود چالش‌های مالی در سال‌های اخیر، موفق به ایجاد تحولات قابل توجهی در سطح شهر شده است.

آسفالت 235 هزار مترمربعی معابر ایلام طی 2 سال گذشته

شهردار ایلام با بیان اینکه بیش از 235 هزار مترمربع عملیات آسفالت‌ریزی در دو سال گذشته با اعتباری بالغ بر 82 میلیارد تومان انجام شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت 31 هزار و 973 متر جدول‌گذاری و 22 هزار و 366 مترمربع موزاییک‌فرش صورت گرفته است.

وی با تاکید بر بر اهمیت بازگشایی معابر برای تسهیل عبور و مرور، گفت: در این مدت بیش از 14 هزار و 90 مترمربع تملک اراضی و بیش از 67 هزار و 541 متر طول تعریض معابر شهری انجام شده است.

کاشت 85 هزار اصله نهال و 140 هزار مورد گل کاری در سطح شهر ایلام 

مظفری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فضای سبز، گفت: 85 هزار اصله نهال و بیش از 140 هزار مورد گل‌کاری فصلی و دائمی کاشت شده است.

شهردار ایلام در ادامه با بیان اینکه همچنین در بخش ایمنی و مدیریت بحران، آمار قابل توجهی از عملیات‌های آتش‌نشانی و امداد و نجات ثبت شده است، گفت: در بخش ایمنی و مدیریت بحران، تعداد 1703 مورد آتش‌سوزی، 2626 عملیات امداد و نجات و نجات 1941 نفر توسط تیم‌های آتش‌نشانی ثبت شده است.

وی بلورهای پژوهش و خرمرودی با اعتبارات مختلف را از پروژه‌های شاخص شهری عنوان کرد و گفت: در بخش سرمایه‌گذاری نیز پروژه‌هایی نظیر میدان میوه و تره‌بار مرکزی، شهربازی چغاسبز و بازارچه‌های مختلف در حال اجرا هستند.

افزایش بودجه پیشنهادی شهرداری ایلام به 1650 میلیارد تومان

مظفری با اشاره به چشم‌انداز توسعه‌ای شهرداری و ضمن تقدیر از همکاری شورای اسلامی شهر و مشارکت شهروندان در تحقق اهداف عمرانی و شهرداری، گفت: بودجه پیشنهادی سال آینده به 1650 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت و هدف آن تبدیل ایلام به شهری زیست‌پذیرتر، امن‌تر و توسعه‌یافته‌تر است.

وی ادامه داد: شهرداری در حال اجرای پروژه‌های ویژه‌ای نظیر پل معلق شیشه‌ای ارغوان، رستوران شیشه‌ای ارغوان، ساخت کافه بام ایلام در چند مرحله و تجهیز پارک تپه شاهد است.

وی گفت: از اقدامات شهرداری در راستای ساماندهی محله‌های حاشیه‌نشین مانند میلاد، شهرک قائم، مهرآباد و پیچ آشوری خبر داد و گفت: عملیات‌هایی از جمله آسفالت، جدول‌گذاری، بیس‌ریزی و دال‌گذاری در این مناطق صورت گرفته است.

شهردار ایلام با اشاره به توسعه زیرساخت‌های شهری، گفت: شهرداری در حوزه مانیتورینگ، بیش از 150 کیلومتر شبکه فیبرنوری، 110 دوربین نظارتی و 10 سامانه پلاک‌خوان با مجموع اعتبار 170 میلیارد تومان راه‌اندازی کرده است.

مطالبات میلیاردی شهرداری از دستگاه های اجرایی 

مظفری با بیان اینکه در مجموع مطالبات این نهاد از دستگاه‌های اجرایی به 3 هزار و 346 میلیارد تومان رسیده است، گفت: این موضوع در کمیسیون ماده 77 نیز پیگیری شده است.

وی ادامه داد: میزان بدهی‌های شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی بالغ بر 170 میلیارد تومان است، که از این میزان، 60 میلیارد تومان مربوط به بدهی‌های جاری و 32 میلیارد تومان به بدهی‌های عمرانی اختصاص دارد.




فعال‌سازی سامانه سجاد از ابتدای محرم

سردار” محمد شرفی” در جریان بازدید میدانی از مرز و پایانه مرزی مهران، با اشاره به بازدید از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان و مهران در استان ایلام، اظهار داشت : برای تردد زائران اربعین حسینی، شش مرز اصلی( ورود و خروج) و همچنین مرز ریمدان در سیستان و بلوچستان به عنوان مرزی ورودی اتباع دیگر کشورها تعریف شده و همه این مرزها، با نظارت و مدیریت و استقرار کامل نیروهای انتظامی، از آمادگی صد در صدی با تمام توان برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه تأمین نظم و امنیت، پیشگیری از بروز انواع جرایم، کنترل ترافیک، پارکینگ‌ها، تسهیل خدمات گذرنامه و فعالیت‌های دیپلماسی با کشور عراق در صدر اقدامات فراجا برای تسهیل در تردد زوار قرار دارد، افزود: تمام برآوردهای آماری، انسانی و مطالعات میدانی برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر اربعین انجام و دستورالعمل‌های مربوطه ابلاغ شده و در همه زمینه‌ها آمادگی کامل وجود دارد.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا مدیریت ترافیک جاده‌ای و درون‌مرزی را یکی از مهم‌ترین محورهای عملیاتی دانست و گفت: همه مسیرها و جاده‌های منتهی به مرزها شش گانه مورد بازبینی قرار گرفته‌ و نواقص سال‌های گذشته از جمله وجود مشکلاتی در برخی تونل‌های این مسیرها، اصلاح شده و امسال به طور آماده بهره‌برداری بوده و پیش‌بینی می‌کنیم دغدغه‌ای بابت ترافیک و تصادفات نداشته باشیم.

سردار شرفی با اشاره به رشد خدمات الکترونیکی و گذرنامه‌ای به زوار اربعین حسینی، تصریح کرد: امسال سامانه «سجاد» که سال‌های گذشته در برخی پایانه‌های مرزی فعال بود، برای تسریع در کنترل ورود و خروج، از ابتدای ماه محرم در همه مرزها به صورت سراسری عملیاتی خواهد شد و این اقدام باعث کاهش انباشت و ازدحام زائران در مقابل دروازه دروازه‌های خروجی مرزها خواهد شد.

وی افزود: امسال سه نوع سند مسافرتی ویژه تردد شامل سند خادم، گذرنامه زیارتی و گذرنامه عادی ویژه اتباع ایرانی، اتباع خارجی مقیم ایران و همچنین ترانزیتی طراحی شده و زیرساخت چاپ و آموزش کاربری نیز به طور کامل فراهم شده تا هیچ مشکلی در خدمت‌رسانی به زوار عزیز وجود نداشته باشد.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا درباره روابط و تعاملات با کشور عراق نیز یادآور شد و تصریح کرد: جلسات متعددی با مسئولان مرزبانی عراق برگزار شده و محورهای همکاری مشترک تعیین و خطوط ارتباط مستمر میان افسران مرزی دو کشور برقرار شده تا هیچ خللی در روند عبور و مرور مرزی پیش نیاید.

سردار شرفی در ادامه به توسعه زیرساخت‌های عمرانی، پایش تصویری، اسکان و فناوری در پایانه‌ها و مرزهای شش گانه اشاره کرد و گفت: پروژه‌های ساختمانی و تجهیزاتی با هدف مستقر شدن کارکنان در مکان‌های مناسب برای مقابله با گرمای هوا تا اربعین تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی با قدردانی از حمایت دولت، قوای سه‌گانه و پوشش رسانه‌ای عنوان کرد : هماهنگی و انسجام مثال‌زدنی ایجاد شده و تلاش تمامی دستگاه‌ها با محوریت ستاد مرکزی اربعین نویدبخش ارائه خدماتی شایسته به زائران است و ان‌شاءالله امسال با همکاری و مشارکت آحاد سازمان‌ها، شاهد برگزاری کم‌نظیر مراسم اربعین حسینی خواهیم بود.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با تأکید بر آمادگی کامل مرز مهران برای میزبانی از زائران اربعین حسینی گفت : تسهیل و توسعه فرایند صدور گذرنامه زیارتی، ایجاد زیرساخت‌های ویژه برای اتباع خارجی و تدوین برنامه‌های دقیق برای تردد و ساماندهی موکب‌داران در مرزهای کشور خبر داد.

وی با اشاره به آمادگی کامل نیروهای انتظامی برای تسهیل و تأمین امنیت تردد زائران و موکب‌داران اشاره کرد گفت : متقاضیان گذرنامه عادی دیگر نیازی به حضور فیزیکی در دفاتر پلیس ندارند و می‌توانند تمامی مراحل درخواست را به صورت اینترنتی در سامانه پلیس من انجام داده و گذرنامه را درب منزل تحویل بگیرند.

وی افزود: برای زائران اربعین، گذرنامه زیارتی صادر می‌شود که با توافق جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق فراهم شده و زیرساخت‌های لازم آن آماده است و این سند نیز به صورت سامانه‌ای صادر می‌شود و تلاش کردیم زائران بدون اتلاف وقت، آسان و سریع مجوز سفر خود را دریافت کنند.

سردار شرفی بیان کرد: اتباع خارجی مقیم ایران به ویژه اتباع افغانی و پاکستانی، می‌توانند در شهرستان‌های محل اسکان خود گذرنامه دریافت کنند تا از حجم مراجعه و ازدحام در مرزها جلوگیری شود.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا تصریح کرد: برنامه‌ریزی انجام شده که اتباع افغانی و پاکستانی از مرزهای شلمچه و چذابه (در استان خوزستان )تردد داشته باشند و اتباع آسیای میانه، آذربایجان و ترکیه نیز از نزدیک‌ترین مرزها به محل کشور خود نظیر باشماق و تمرچین عبور کنند.

وی با اشاره به اینکه ورود تمامی اتباع خارجی به عراق باید به طور کامل نظام‌مند باشد، گفت: هدف ما این است که خدمات باکیفیت و منظم ارائه شود تا هم زائران کمتر اذیت شوند و هم هیچ خللی در روند عبور و مرور رخ ندهد.

سردار شرفی در ادامه به ساماندهی وسایل و تجهیزات موکب‌داران اشاره کرد و گفت: برای موکب‌داران نیز سامانه جامعی برای ثبت و کنترل اقلام پیش‌بینی شده و تفاهم شده که ارسال لوازم و تجهیزات مورد نیاز آنها با هماهنگی کامل و بدون مشکل انجام شود و همین‌طور، جلسات متعددی برگزار و قوانین لازم در زمینه صادرات اقلام به آنان ابلاغ شده تا براساس ضوابط قانونی کشور حرکت کنند.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با اشاره به گرمای هوا در ایام اربعین امسال، گفت: امسال با توجه به پیش‌بینی گرمای شدید، زائران به طور حتم باید تجهیزات و آمادگی لازم برای مقابله با گرمازدگی را داشته باشند.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود مردم سفر خود را فقط به روز اربعین یا روزهای نزدیک آن موکول نکنند تا از ازدحام و توقف‌های ناخواسته در مرزهای ایران و عراق جلوگیری شود.

سردار شرفی در پایان خاطرنشان کرد: امنیت مرزها صددرصد تضمین شده و بستر ارائه خدمات و خدمتگزاری شایسته به زائران حسینی کاملاً فراهم است. امیدواریم با همکاری مردم و تمامی دستگاه‌های اجرایی، شاهد برگزاری باشکوه و منظم اربعین امسال باشیم.




۸۴ نقطه بحرانی و مستعد آتش سوزی در جنگل های استان ایلام شناسایی شد

یاسم خانمحمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا، خطر وقوع آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان ایلام به شدت افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: هر ساله بخشی از پوشش گیاهی و جنگل‌های استان به دلیل بی‌احتیاطی انسان‌ها یا عوامل طبیعی دچار حریق می‌شوند.

خانمحمدیان تصریح کرد: در حال حاضر، ۸۴ نقطه بحرانی در سطح ۴۲۵ هزار هکتار از این استان شناسایی شده است که در تمامی شهرستان‌های آن پراکنش دارند.

وی افزود: به دلیل توپوگرافی خاص جنگل‌های استان، دسترسی به این مناطق دشوار است، بنابراین باید امکانات و تجهیزات لازم برای دسترسی سریع و مؤثر فراهم شود.

وی عنوان کرد: کمیته بحران ویژه منابع طبیعی برای بررسی و مدیریت مباحث آتش سوزی و تأمین بالگرد برای اطفای حریق و تجهیز گروه‌های کمک‌رسان در مقابله با آتش‌سوزی پیگیری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام گفت: حفاظت از طبیعت نیازمند آگاهی، برنامه‌ریزی و مشارکت همگانی است و همه باید برای جلوگیری از آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها فعالانه همکاری کنیم.




داغ تخریب و توسعه بر تن نحیف مراتع ایلام

اهمیت منابع طبیعی و مراتع به عنوان پشتوانه‌ای حیاتی برای حفظ محیط‌زیست و پایداری زندگی انسانی و جانوری هر روز بیشتر نمایان می‌شود.

منطقه زیبای «دالاو» در شهرستان چوار، امروز یکشنبه (۲۸ اردیبهشت) میزبان آیین روز ملی مرتع بود تا بار دیگر ضرورت حفاظت و حراست از طبیعت ارزشمند ایلام و مراتع آن مورد تأکید قرار گیرد.

در این آیین که با حضور مسئولان و کارشناسان، مرتع‌داران و شماری از دوستداران طبیعت برگزار شد، اهمیت ایجاد تعادل میان بهره‌برداری از مراتع و حفاظت اصولی از این منابع ملی مورد بررسی قرار گرفت.

مراتع غنی و چشم‌نواز ایلام که نه‌تنها میراثی برای نسل امروز بلکه امانتی برای آیندگان به شمار می‌آیند، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه، آموزش و مشارکت همگانی برای حفاظت در برابر تخریب و تهدیدهای ناشی از چرای بی‌رویه و تغییر کاربری است.

این مراسم، فرصتی مهم برای تبیین لزوم استفاده درست از طبیعت و حفظ تعادل میان بهره‌مندی و احیای منابع طبیعی فراهم ساخت و توجه همگان را به مسئولیت مشترک در صیانت از مراتع و جنگل‌های استان معطوف کرد.

مراتع ایلام پاسخگوی تعداد دام‌های بومی و عشایر نیست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام در این آیین با تاکید بر اینکه حضور دام مازاد عشایر بومی و احشام عشایر مهمان از استان‌های همسایه، بیش از توان و ظرفیت مراتع استان است، اظهار کرد که مراتع به عنوان یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌ها برای حفظ پایداری خاک، از اهمیت اکولوژیکی زیادی برخوردارند.

یاسم خان‌محمدیان یادآور شد که جلوگیری از فرسایش خاک و فراهم آوردن بستر مناسب برای رشد گیاهان مختلف و گیاهان دارویی، از جمله مزایای مراتع است.

وی با بیان این‌که یک‌هزار گونه گیاه دارویی و خوراکی در استان ایلام شناسایی شده است، ادامه داد: حفظ و حراست از این مراتع وظیفه‌ای همگانی است و مرتع‌داران و عشایر، که از این رویشگاه‌ها بهره می‌برند، بیش‌ترین نقش و وظیفه را در قبال مراتع دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با انتقاد از کمبود منابع اعتباری برای حفاظت از مراتع، افزود: حفظ و حراست از مراتع نیازمند نگاه ویژه مسئولان و تخصیص بودجه و اعتبار است.

همگان برای نجات طبیعت و منابع طبیعی همکاری کنند

فرماندار چوار نیز در این آیین اظهار کرد که این طبیعت زیبا و غنی، نعمتی بزرگ و گران‌بها از سوی خداوند است که به استان ایلام ارزانی شده و بی‌تفاوتی یا تخریب این نعمت‌ها موجب خشم و غضب خداوند و زوال طبیعت می‌شود.

فرج‌اله پاوند افزود: حساسیت نسبت به طبیعت بیانگر مسئولیت‌پذیری افراد در این مورد است و نکته مهم، مشارکت مردم در حفاظت از انفال است.

وی یادآور شد همه افراد جامعه، از جمله شوراهای روستا، معلمان و روحانیان باید در آموزش و ترغیب مردم برای حفاظت از طبیعت مشارکت و جدیت بیشتری داشته باشند.

فرماندار چوار به ضرورت برنامه‌ریزی و استفاده از علوم روز در حفاظت از منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: امروزه باید به جای روش‌های سنتی و قدیمی، با شیوه‌های نوین و هوشمندانه به حفظ و حراست از منابع طبیعی بپردازیم.

تبدیل مراتع استان به بیابان نگران‌کننده است

امام جمعه شهرستان چوار نیز در این آیین با ابراز نگرانی از بیابانی شدن ۵۵ درصد از مراتع استان ایلام، یادآور شد که تبدیل این عرصه‌ها به مرتع و جنگل به حفظ محیط زیست کمک کرده و از تشکیل یا نفوذ ریزگردها جلوگیری می‌کند.

حجت‌الاسلام سید شهاب‌الدین میهن‌پرست تأکید کرد که حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی باید در اولویت قرار گیرد و همه افراد جامعه در برابر حفاظت از طبیعت مسئول هستند.

وی با اشاره به زیبایی‌های طبیعی که خداوند به استان ایلام عطا کرده است، یادآور شد که برخی افراد به جای استفاده درست از این نعمت‌ها، با آتش‌سوزی یا رها کردن زباله‌ها به آن آسیب می‌زنند، درحالی‌که این طبیعت تنها متعلق به ما نیست، بلکه از آن همه جانداران و نسل‌های آینده است.

امام جمعه چوار بر نهادینه شدن فرهنگ استفاده بهینه از منابع طبیعی در جامعه تأکید کرد و گفت: زمین مادر همه موجودات است و بدون زمین سالم، هیچ موجود زنده‌ای اعم از انسان، گیاه یا جانور و حتی حشرات، قادر به ادامه زندگی نخواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت از طبیعت، گفت: آموزش‌های فرهنگی و ترویجی باعث رغبت و حساسیت مردم نسبت به حفاظت از محیط زیست و طبیعت می‌شود.

حجت‌الاسلام میهن‌پرست همچنین به ضرورت توجه به آتش‌سوزی‌های عمدی اشاره و تصریح کرد که برخی از آتش‌سوزی‌ها عمدی یا ناشی از سهل‌انگاری است که منجر به از بین رفتن درختان چندصدساله می‌شود.

امام جمعه چوار خواستار همکاری رسانه‌ها، نویسندگان، صاحبان تریبون و مدیران مرتبط در راستای حفاظت از طبیعت شد و گفت: همه باید برای حفظ این زیبایی‌ها تلاش، و این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

وی همچنین بر لزوم تغییر الگوی کشت و توجه به گیاهان دارویی و کشاورزی نوین تأکید کرد و یادآور شد: کشاورزان باید به سمت کشت گیاهانی مانند گل نرگس بروند که علاوه بر سودآوری، با محیط زیست نیز سازگار هستند.

این آیین با حضور مسئولان انتظامی، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایری، مدیریت ستاد مقابله با بحران و شماری از مرتع‌داران برگزار و از تعدادی مرتع‌دار نمونه استان قدردانی شد.

کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی معتقدند که تداوم چرای بی‌رویه و افزایش فشار دام بر عرصه‌های مرتعی استان، در صورت نبود تدابیر جدی و انجام اقدامات حفاظتی لازم، می‌تواند منجر به تخریب گسترده مراتع، فرسایش خاک و از دست رفتن تنوع زیستی شود.

آنان تاکید دارند که همکاری و مشارکت دامداران، اجرای طرح‌های اصلاح و احیای مراتع و اختصاص اعتبارهای لازم، گام‌هایی اساسی برای حفاظت از منابع طبیعی و تأمین معیشت پایدار جامعه روستایی و عشایری است.

استان ایلام به سبب موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی تنوع قابل توجهی از مراتع، جنگل‌ها و منابع طبیعی را در خود جای داده است.

در سال‌های اخیر افزایش جمعیت دام، تغییرهای اقلیمی، کمبود بارندگی و برخی اقدام‌های غیر اصولی موجب کاهش پوشش گیاهی و افت ظرفیت مراتع این استان شده است.

هر ساله همزمان با روز ملی مرتع، برنامه‌های مختلفی جهت افزایش آگاهی عمومی و مدیریت بهتر این منابع ارزشمند در نقاط مختلف ایلام برگزار می‌شود.

در حاشیه این آیین، پشم‌چینی و مایه‌کوبی نمادین احشام انجام گرفت و از مهمانان با خوراکی‌های سنتی نظیر «شُله‌کینه»، «بژی‌برساق»، نان و دوغ محلی، تولید عشایر ساکن این منطقه پذیرایی شد.

از گستره دو میلیون هکتاری استان ایلام، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرصه‌های طبیعی تشکیل می‌دهد و سهم مراتع استان از این عرصه‌ها، ۷۸۴ هزار و ۶۹۴ هکتار است.

۲۵ اردیبهشت‌ به عنوان روز مرتع نام‌گذاری شده است.