کرونا؛ بمب اتمی که هنوز قربانی می‌گیرد! 

 

✍️مریم چراغیان

 

شاید باورکردنی نباشد، اما تنها یک دهه از روزهایی که به صورت دسته جمعی ، خانواده‌ها برای تفریح و گردش به دامن طبیعت پناه می‌بردند، می‌گذرد. روزهایی که عطر چای ذغالی و صدای خنده‌هایمان، در کوه و دشت می‌پیچید.

 

اما پس از ضربه مهیب کرونا که مثل انفجار اتمی، بنیان خانواده‌ها را لرزاند، دیگر کمتر شاهد آن شور و نشاط جمعی هستیم.

 

برای نسل جدید، دیدن خانواده‌های پُر جمعیت که با چندین خودرو، به دل طبیعت می‌زنند و به بازی و رقص و شادی مشغول می‌شوند، منظره‌ای غریب و دور از ذهن است و نمی‌توانند باور کنند که روزگاری،هیچکدام از ایلامیان ، به تفریحات کوچک و جمع‌های خلوت رضایت نمی‌دادند و هر هفته، بساط مهمانی‌های پرشور و پرجمعیت در میان خانواده ها برپا بود.

 

نفرین بر چینی هایی که بذر ویروس منحوس کرونا را کاشتند و چنین جدایی و فاصله‌ای را بین مردم ایجاد کردند. آنها به خوبی می‌دانستند چگونه تار و پود روابط انسانی را از هم بگسلند و جهانی را شبیه خود کرده و به انزوای خودساخته بکشانند.

 

امروزه و به لطف کرونا، نسل جدید حتی نزدیک‌ترین خویشاوندان خود را هم به درستی نمی‌شناسد و این زخم‌های عمیق، حاصل همان سال‌های دوری و انزوای دوران کروناست.

 

نسل ما، با شوق و اشتیاق، چشم به تعطیلات آخر هفته و گردش‌های خانوادگی داشت. اما نسل جدید، با وجود فرصت‌های فراوان، ترجیح می‌دهد در خانه بماند و در دنیای مجازی غرق شود.

 

حتی بزرگ‌ترها که به سنت های کهن پابندند و هنوز هم گردش می‌روند، نمی‌توانند فرزندانشان را از پای گوشی‌ها و تبلت‌ها جدا کنند و البته هستند نوجوانانی هم که به بهانه درس و کنکور، خود را در کنج خانه حبس می‌کنند و از رفتن به دامن طبیعت محروم.

 

شاید همین دوری از طبیعت و انتخاب تنهایی، دلیل اصلی افزایش آمار افسردگی و آسیب‌های اجتماعی این روزهای ایلام است.

 

نسل جدید، در دنیای مجازی اسیر شده و از لذت‌های ناب و ساده زندگی غافل مانده است و نمی داند که دویدن در دامن طبیعت، بازی‌های گروهی و گفت‌وگوهای صمیمانه، چه انرژی و نشاطی به انسان می‌بخشد.

 

بسیاری از نوجوانان و جوانان، به دلیل کمبود تحرک و ارتباطات اجتماعی، دچار افسردگی و اضطراب شده‌اند و روزهای خوش و پر از شور و نشاط هم به افسانه‌ای دوردست تبدیل شده‌اند.

 

آری، کرونا هم جان عزیزانمان را گرفت و هم روح و روان جامعه مان را شاید تا سالها بعد و به شدت هرچه تمام تر، تحت تاثیر قرار داد و آن دورهمی‌های پرشور، بازی‌های دسته‌جمعی و خنده‌های از ته دل، جای خود را به انزوا و گوشه‌گیری داد.

 

شاید باید دوباره به طبیعت برگردیم و دوباره دست‌های همدیگر را بگیریم و برقصیم و شاد باشیم و با هم بخندیم.

 

شاید باید به نسل جدید نشان دهیم که زندگی، فراتر از دنیای مجازی است…

 

 




برگزاری مجمع عمومی و سالیانه هیئت ورزش‌های همگانی استان ایلام با حضور نایب رییس فدراسیون 

مجمع عمومی و سالیانه هیئت ورزش‌های  همگانی استان‌ ایلام با حضور نایب رییس  فدراسیون ورزش‌های همگانی و مدیرکل ورزش وجوانان این استان در هتل زاگرس ایلام برگزار شد.

به گزارش دنیای ایلام و به نقل از روابط عمومی فدراسیون ورزش‌های همگانی، مجمع عمومی و سالیانه هیئت ورزش‌های همگانی استان ایلام با حضور دکتر شهرام علم نایب رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی، شهبازی مدیرکل ورزش و جوانان استان ایلام، مهدیه معاون توسعه ورزش همگانی استان ایلام، قبادی معاون امور بانوان، مهران جنگلی رییس هیات ورزش‌های همگانی استان ایلام و جمعی از مسئولین و کارشناسان ورزش همگانی برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه کلیپی از عملکرد سال ۱۴۰۳ هیات ورزش‌های همگانی استان ایلام پخش و جنگلی ریس هیات، دبیر و خزانه دار هیات به ارائه آمار و عملکرد یک ساله گذشته این هیئت پرداختند.

 

شهرام‌ علم نایب رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با اشاره به اینکه استان ایلام در حوزه ورزش‌های همگانی یکی از استان‌های برتر است، گفت: افتخاریست که در یک استان کوچک ۹۰۰ رویداد ورزشی برگزار شده و اکنون استان ایلام در زمینه ورزش‌ همگانی بسیار موفق عمل کرده و این می‌تواند سلامتی را در استان نهادينه کند.

 

وی ادامه برگزاری رویدادهای ورزشی مانند پیاده‌روی با اپلیکیشن گامیران را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید متوجه بود و به مردم هم اطلاع‌رسانی کرد که عامل بیماری‌های غیر واگیر کم‌ تحرکی است و در این بین پیاده‌روی به عنوان مادر همه ورزش‌ها بدون نیاز به هزینه و مکان محسوب می‌شود. کیفیت زندگی در دست خود ماست که با ورزش می‌توان به حال خوب رسید و نتیجه آن نشاط اجتماعی خواهد بود.

 

همچنین مهران جنگلی رییس هیئت ورزش‌های همگانی استان ایلام اظهار کرد: این هیئت با تعامل خوبی که با سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی نظیر شهرداری ایجاد کرده توانسته عملکرد روبه رشد و سازنده ای را به خصوص در بحث آموزش مربیان متخصص ورزش همگانی داشته باشد.




آتش‌سوزی در خوابگاه دخترانه ایلام/ نجات ۲۰ دانشجو

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ایلام از تلاش آتش نشانان برای اطفای حریق خوابگاه دانشجویی دخترانه در شهر ایلام خبر داد.

 

نصرت الله لطفی:

ساعت ۰۵:۳۰ دقیقه صبح امروز، در پی اعلام مرکز فرماندهی ۱۲۵ مبنی بر آتش سوزی خوابگاه دانشجویی دخترانه در بلوار بهشتی شهر ایلام، بلافاصله تیم‌های نجات و اطفاء حریق به محل حادثه اعزام شدند.

 

با توجه به اینکه آتش سوزی در ورودی خوابگاه اتفاق افتاده بود تعداد ۲۰ دانشجو بدون هیچ گونه مصدومیت از طریق سقف خوابگاه توسط نجاتگران آتش نشانی به خارج از محل منتقل شدند.

 

همزمان تیم‌های حریق نیر توانستند با سرعت عمل بالا از گسترش آتش سوزی جلوگیری کنند.

 

علت آتش سوزی این حادثه در دست بررسی است؛ خوشبختانه این حادثه هیچ گونه مصدومی نداشت و آتش نشانان پس از  اطفاء و ایمن سازی محل به ماموریت خود پایان دادند.

 

 

مدیر روابط‌عمومی اورژانس پیش‌بیمارستانی استان ایلام :حادثه حریق خوابگاه دانشجویی ۵ مصدوم داشته است

 

محسن ویسی افزود: این حادثه در ساعت ۰۳:۳۶ بامداد امروز به مرکز هدایت عملیات اورژانس ایلام اعلان گردید که بلافاصله با تریاژ خوب کارشناسان دیسپچ، ۴ دستگاه آمبولانس سبک به محل حادثه اعزام شد.

 

ویسی ادامه داد: پس از بررسی های به عمل آمده توسط همکاران عملیاتی، مشخص شد که حریق موردنظر ۵ مصدوم داشته که ۳نفر از آنها دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن و ۲ نفر دیگر دچار آسیب و جراحت شده اند.

 

گفتنی است مددجویان این حادثه پس از انجام اقدامات درمانی مورد نیاز، جهت بررسی‌های بیشتر به مراکز درمانی منتقل گردیدند.

 

 




رانندگان اینترنتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند

تصویبنامه هیئت وزیران درخصوص آیین نامه اجرایی بند «چ» ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکوهای مجازی) ابلاغ شد.

 محمد رضا عارف، معاون اول رییس جمهور تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 01/12/1403 هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند چ ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکوهای مجازی)» با شماره ۱۸۹۶۴۳ در تاریخ 07/12/1403 را برای اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این تصویبنامه سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به پوشش بیمه‌ای مشمولان مطابق این آیین‌نامه و ماده واحده اصلاحی قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب 1388 و سایر شرایط مندرج در قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 اقدام نماید.

همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده است دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده 35 قانون تأمین اجتماعی به صورت مقطوع تعیین کند.

بر مبنای این آیین‌نامه مقرر شده است به منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی و تسهیل در پوشش بیمه‌ای مشمولان، سازمان مجاز است حسب توافق با صاحبان سکوهای مجازی و اعلام موافقت بیمه شده، نسبت به پرداخت درصدی از سهم در آمد صاحبان هر سکو به عنوان حق بیمه سرانه اقدام کند، در این صورت معادل دریافتی از صاحبان سکوهای مجازی از حق بیمه مربوط کسر خواهد شد.

شایان ذکر است؛ موضوع بیمه کسب وکارهای نوین و فعالان سکوهای مجازی از جمله محورهای طرح بیست‌گانه تحول آفرین و توسعه‌ای سازمان تأمین اجتماعی است که در دستور کار سازمان قرار دارد و کارگروه ویژه‌ای به این منظور تعیین و پی‌گیری‌های لازم انجام شده است.

 

متن کامل این آیین نامه به شرح زیر می‌باشد

 

 




با راه اندازی کمپرسور Off Gas در پالایشگاه گاز ایلام؛ ۵۰ درصد از گازهای ارسالی به مشعل کاهش می یابد

 

 

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از بازسازی و راه اندازی کمپرسور Off Gas با کمک شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: با راه اندازی کمپرسور Off Gas در پالایشگاه گاز ایلام، ۵۰ درصد از گازهای ارسالی به مشعل کاهش می یابد و به همین میزان تولید محصولات پنجگانه شرکت افزایش می یابد.

دکتر “روح اله نوریان” در بازدید استاندار ایلام و هیات همراه از پالایشگاه گاز ایلام با بیان اینکه این شرکت در بحث خاموش شدن مشعل دو پروژه مهم و اساسی در دست اقدام دارد، افزود: اولین پروژه، راه اندازی کمپرسور Off Gas است که با راه اندازی آن ۵۰ درصد از گازهای ارسالی به مشعل کاهش می یابد و پروژه دوم، فروش گازهای ارسالی به مشعل است که تا پایان سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی از اجرای پروژه فروش گازهای مشعل خبر داد و اظهار داشت: با فروش گازهای ارسالی به مشعل از طریق مزایده به پیمانکار داخلی، شاخص های حوزه انرژی و کربن شرکت بهبود خواهد یافت و مشعل پالایشگاه خاموش می شود.

وی با اشاره به اینکه زنجیره ارزش صنعت نفت در استان ایلام تکمیل است، گفت: زنجیره ارزش از بالادستی تا پائین دستی در ایلام تکمیل است که انتظار می رود با تلاش مسئولان ذیربط روز به روز شاهد پیشرفت در تمامی زمینه ها باشیم.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام افزود: طبق اعلام مجری طرح، هم اکنون فاز دوم این پالایشگاه با پیشرفت ۸۶ درصدی در حال اجراست که با اتمام این طرح بیش از ۵۰ درصد به تولیدات پالایشگاه اضافه خواهد شد.

نوریان از شناسایی ۱۸ عنوان پروژه ساخت بار اول در این شرکت خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد پروژه، ۱۴ عنوان برای استعلام به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ارسال و تاکنون تأییدیه ۴ پروژه دریافت شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از اجرای ۴ پروژه ملی تولید بار اول برای نخستین بار در این مجموعه خبر داد و تصریح کرد: پالایشگاه گاز ایلام با اجرای این پروژه‌ها در مسیر خودکفایی قرار گرفته و در یک اقدام مهم و ارزشمند و با اجرای ۴ پروژه تولید بار اول، گامی بزرگ در راستای بومی‌سازی فناوری و توانمندسازی داخلی برداشته است.

 

قدردانی استاندار ایلام از عملکرد پالایشگاه گاز ایلام/ تکمیل زنجیره ارزش در حوزه انرژی اولویت ایلام در راستای تحقق جهش تولید است

 

استاندار ایلام با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره ارزش در حوزه انرژی اولویت این استان در راستای تحقق جهش تولید است، گفت: فاز دوم پالایشگاه، گام بزرگی همسو با توسعه صنایع استان ایلام خواهد بود.

دکتر “احمد کرمی ” در بازدید از پالایشگاه گاز ایلام،به وجود منابع عظیم ذخایر نفت و گاز در استان اشاره کرد و افزود: تکمیل زنجیره ارزش در حوزه انرژی اولویت این استان در راستای تحقق جهش تولید است.

وی از تلاش های پالایشگاه گاز ایلام در راستای تولید پایدار گاز، انجام پروژه های سرمایه ای، و ایجاد اشتغال پایدار قدردانی کرد و اظهار داشت: به واسطه منابع عظیم نفت و گاز در استان ضرورت دارد زنجیره تولید در حوزه نفت و گاز تکمیل شود چرا که در امر توسعه و بخش اشتغالزایی نقش‌آفرینی و اثربخشی زیادی دارد.

استاندار ایلام با بیان اینکه شرکت پالایش گاز ایلام در خط مقدم تامین گاز ایلام و استان های همجوار قرار دارد و با تلاش شبانه روزی در تامین پایدار گاز استان و شبکه سراسری نقش خوب و اثرگذاری دارد،تصریح کرد: پالایشگاه گاز ایلام با ارسال سه محصول به پتروشیمی ایلام در تامین خوراک این صنایع پائین دستی نقش اساسی ایفا می کند.

دکتر کرمی با اشاره به اینکه فاز دوم پالایشگاه یکی از پروژه‌های مهم و کلیدی استان است، اظهار داشت: فاز دوم پالایشگاه گاز، گام بزرگی همسو با توسعه صنایع استان خواهد بود و تولید پنج محصول در این فاز در دستور کار است.

استاندار ایلام تصریح کرد: با توجه به چالش‌های پیش‌رو با پیگیری‌های ویژه انشاالله شاهد تحول بیشتری در حوزه تولید و اشتغال در استان باشیم که رشد اقتصادی استان در کشور پررنگ‌تر شود.

 




هنر، زبان پیام‌رسان جامعه است

 

 

افشین کریمی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام روز چهارشنبه ۸ اسفندماه در آئین اختتامیه تئاتر شرهانی، نقش برجسته هنر و رسانه در انتقال پیام به جامعه را یادآور شد و گفت: ملت ما تجربه‌ای گرانبها در دوران دفاع مقدس را پشت سر گذاشته است و هنرمندان امروز با نمایش‌های خود در تئاتر خیابانی شرهانی، توانسته‌اند این تجربه را عمیق‌تر به نسل جوان منتقل کنند.

 

وی ضمن قدردانی از عوامل اجرایی جشنواره و گروه‌های شرکت‌کننده، بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی استان تأکید کرد و افزود: انقلاب اسلامی، عرصه جدیدی از هنر و سینما را به وجود آورد و فیلم‌هایی چون “دیده‌بان” حاتمی‌کیا، نماد بارز دهه ۶۰ است.

 

وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا دوره هشتم این جشنواره با حمایت‌های بیشتری همراه شود و شاهد تداوم این حرکت فرهنگی باشیم.

 

برپایی ایستگاه نقاشی توسط غلامرضا بختیاری هنرمند دهلرانی، رونمایی از کتاب تئاتر و تجربه در خیابان اثر حیدر رضایی و شعر خوانی عبدالحسین رحمتی شاعر برجسته کشوری و از مفاخر استان از دیگر برنامه‌ها بود.

 

در پایان این آیین هم از گروه‌های برتر هنری تجلیل شد.

 




حمایت شورای قضایی استان از تولید در پتروشیمی ایلام

در جریان بازدید عمران علی‌محمدی رئیس کل دادگستری استان ایلام، بخشنده دادستان ایلام، روشنی رئیس سازمان بازرسی و اعضای شورای قضایی استان، بر رفع مواع تولید و حمایت از بزرگ‌ترین صنعت پتروشیمی غرب کشور تاکید شد.

یوسف شریفی مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام در نشست با اعضای شورای قضایی استان گفت:پتروشیمی ایلام در یک سال گذشته با صادرات محصولات متنوع به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار، نقش مهمی در ارزآوری به کشور داشته است.

شریفی افزود:با رفع مشکل کمبود خوراک میزان صادرات این مجتمع تا ۳۰۰ میلیون دلار قابل افزایش است.

وی با بیان اینکه پتروشیمی ایلام با چالش‌های خوراک، آب و نیروی انسانی روبرو است افزود: خوراک مورد نیاز پتروشمیی ایلام در گمرگ مهران با مشکل مواجه شده است.

نایب رئیس هیات مدیره پتروشیمی ایلام به رفع و‌ رجوع مسائل صنفی کارکنان و کارگران مجتمع در ۴ ماه گذشته اشاره کرد و ادامه داد:تا پایان سال یا احراز شرایط سخت و زیان‌آور بودن محیط مجتمع، تعدادی از همکاران بازنشسته خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی ایلام دو ماه به دلیل اورهال و تعمیرات اساسی تولید نداشته اما تولید در دی‌ماه نسبت به ماه‌های قبل رشد قابل توجهی داشته است تاکید کرد: در ۴ ماه گذشته‌ نه تنها زیان انباشته افزایش پیدا نکرده بلکه بخشی از بدهی‌ها پرداخت شده است.

یوسف شریفی خاطر نشان کرد: استان ایلام پتانسیل بالایی از نظر منابع غنی نفت و گاز و نیروی انسانی متخصص دارد و باید از ظرفیت آنها در پتروشیمی ‌های کشور استفاده شود.

عمران علی‌محمدی رئیس کل دادگستری استان ایلام نیز در‌ این نشست با بیان اینکه مسئولیت‌های اجتماعی پتروشیمی ایلام باید نظام‌مند و در راستای منافع عمومی هزینه شود گفت:دستگاه قضایی در راستای رفع موانع تولید در‌ کنار بزرگ‌ترین صنعت پتروشمیی غرب کشور خواهد بود.

علی‌محمدی افزود:سازمان بازرسی استان با تشکیل کارگروه تخصصی مصوب نماید پرداخت مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت هدفمند شود.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب به فرموده رهبر انقلاب به مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی رسیده است.

علی‌محمدی با اشاره به اینکه مدیران استان برای خدمت‌رسانی باید رقابت داشته باشند افز‌ود:فاصله بین بایدها و واقعیت‌ها در‌ انقلاب اسلامی نزدیک شده است.

عبدالوهاب بخشنده داستان ایلام نیز در این نشست گفت:در راستای رفع موانع تولید مشکل قانونی خوراک پتروشیمی ایلام در گمرگ را رفع خواهد کرد.

اعضای شورای عالی قضایی استان از واحدهای الفین و سولفورزدایی پتروشیمی ایلام بازدید کردند و از نزدیک در جریان مسائل این مجتمع قرار گرفتند.




سرمایه ایلامیان در چنگال سرمایه داران تهرانی! 

 

✍️مریم چراغیان

 

این روزها، شاهد رشد قارچ‌گونه و افسارگسیخته فروشگاه‌های زنجیره‌ای معروف در سطح استان ایلام هستیم. فروشگاه‌هایی که با ظاهری فریبنده و تنوعی اغواکننده، در حال بلعیدن سرمایه و نابودی اقتصاد محلی هستند.

 

این فروشگاه‌ها، با قطع رزق و روزی کسبه و سوپرمارکت‌های محلی، در حال ربودن نان از سفره‌ ایلامیان هستند.

 

اگر این سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران ایلامی صورت می گرفت حرفی نبود ، چرا که گردش مالی حاصل از دستگاه‌های پوز به بانک‌های استان واریز می‌شد و امکان بهره‌مندی مردم از تسهیلات و رونق اقتصادی فراهم می شد، اما متأسفانه تمام تراکنش‌های این فروشگاه ها به بانک‌های خارج از استان منتقل می‌شود و هیچ نظارتی نیز بر این روند وجود ندارد.

 

تنها مزیت ظاهری این فروشگاه‌ها، تجمیع کالاها در یک مکان است که به بهانه راحتی، مردم را به خرید از آنها ترغیب می‌کند. اما در پس این ظاهر فریبنده، قراردادهای استثماری سه ماهه با کارکنان، عدم تعهد به استخدام (که تنها توجیه این فروشگاه ها، اشتغال بوده) و تهدید دائمی به اخراج، چهره واقعی این سرمایه‌گذاری را آشکار می‌سازد.

 

مطالبه امروز ما از مسئولان، تعیین تکلیف فوری این فروشگاه‌ها و الزام آنها به افتتاح حساب جاری در داخل استان و گردش مالی در شبکه بانکی ایلام است.

 

چرا باید سرمایه مردم ایلام، بدون هیچ منفعتی برای استان، به جیب سرمایه داران تهرانی و یزدی و اصفهانی سرازیر شود؟

 

با وجود این فروشگاه‌ها، کسب و کارهای کوچک و محلی به حاشیه رانده شده و در معرض نابودی قرار گرفته‌اند که ادامه این وضعیت نه تنها به اقتصاد استان ضربه می‌زند، بلکه باعث افزایش بیکاری و فقر نیز خواهد شد .

 

لازم است سازمان‌های امنیتی و اقتصادی استان با عزمی جدی وارد عمل شده و این وضعیت اسفناک را سر و سامان دهند.

 

ایلامیان شایسته بهره‌مندی از سرمایه و منابع خود هستند و نباید اجازه داد که ثروت آنها به تاراج برود.

 




دیدار ‎اعضای ستاد برگزاری هفته منابع طبیعی و آبخیزداری استان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام

 

 حجت الاسلام و المسلمین ” الله نور کریمی تبار” در دیدار با مدیر و جمعی از کارکنان این اداره کل به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی، اظهار کرد: حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست باعث ارتقاء کیفیت زندگی و صیانت از منابع خدادادی می‌شود.

ایشان ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یکی از مهمترین طرح های در حال اجرا در استان می باشد، و تلاش های مجموعه همکاران منابع طبیعی در راستای اجرای این طرح قابل تقدیر و ستایش است.

وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای انجام وظایف خود نیازمند همه اقشار جامعه است و برای تحقق این هدف، نیاز است که ظرفیت‌های مردمی، بسیج و سپاه به‌ طور ویژه فعال شوند.

ایشان در ادامه با اشاره به تلاش های ادره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در راستای اخذ سند اراضی ملی از زحمات همکاران این اداره کل تشکر نمود.

“یاسم خانمحمدیان” مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز با اشاره به نقش مهم ائمه جمعه در خصوص حفظ و صیانت از منابع طبیعی افزود: تریبون نماز جمعه یکی از مهمترین جایگاه ها و فرصتی فرصتی برای آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی در خصوص اهمیت حفاظت از منابع طبیعی است.

در پایان این دیدار مدیر و کارکنان اداره کل منابع طبیعی استان نماز جماعت ظهر و عصر خود را به امامت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در حسینه حضرت زینب کبری سلام الله علیها به جا آوردند




بررسی چالش‌های اقتصادی استان‌های منطقه ۳ در ایلام

نشست هم‌اندیشی مدیران و معاونین اقتصادی ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان‌های منطقه ۳، در سالن جلسات اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام برگزار شد.

این نشست هم اندیشی به‌ منظور بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی منطقه و یافتن راهکارهای مناسب جهت بهبود وضعیت اقتصادی و مالی برگزار شد.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام در این نشست با اشاره به فضیلت ماه شعبانیه و تبریک این اعیاد اظهار داشت: این جلسات فرصتی برای تبادل نظر، هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های اقتصادی استان و کشور است.

 

سعید رشنوادی،با اشاره به اهمیت همبستگی میان استان‌های مختلف، افزود: برگزاری این جلسات امکان اشتراک نظرات و پیشنهادات خود را با دیگر استان‌ها در راستای حل مشکلات اقتصادی منطقه فراهم می کند.

 

وی گفت: در این جلسات، نه تنها مسائل مالی و اقتصادی بررسی می‌شود بلکه در نهایت به‌دنبال ایجاد یک شبکه ارتباطی قوی‌تر برای توسعه و پیشرفت مشترک هستیم.

 

رشنوادی با اشاره به به تحولات اخیر در عرصه اقتصادی کشور افزود: دولت چهاردهم با رویکردی ویژه و اساسی به مسائل اقتصادی می‌پردازد و همه ما بر یک هدف مشترک که توسعه اقتصادی و ارتقاء سطح رفاه اجتماعی در استان‌ها می باشد، متمرکز هستیم.

 

وی با بیان اینکه در جلسات گذشته نظرات و پیشنهادات مختلف مورد بررسی قرار گرفت، گفت: مصوباتی که به‌ نفع بهبود شرایط اقتصادی بود، اجرایی شده است و امیدواریم که این روند ادامه‌دار و خروجی جلسات به‌طور ملموس در استان‌ها مشاهده شود.

 

مدیرکل اقتصاد و دارایی ایلام همچنین با اشاره به اهمیت نظارت مالی و اجرای دقیق دستورالعمل‌ها در مدیریت منابع مالی و اقتصادی، افزود: برای موفقیت در هر برنامه اقتصادی، نیازمند نظارت دقیق و همکاری میان تمامی نهادهای دولتی و خصوصی هستیم.

 

تأکید بر تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و رفع مشکلات مدیریتی 

 

نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان لرستان، نیز در این نشست هم اندیش به مشکلات امنیت سایبری و زیرساخت‌های اینترنتی اشاره کرد و گفت: مشکل خاصی در حوزه امنیت وجود ندارد، اما در بعضی استان‌ها مانند همدان، مسئله اینترنت و سیستم‌های آنلاین باعث بروز چالش‌هایی شده است.

 

علی محمدی با تأکید بر لزوم تقویت اختیارات استانداران در راستای مدیریت بهتر منابع گفت: پیشنهاد داده‌ایم که جابجایی اعتبار میان دستگاه‌ها و بانک‌ها به استانداران واگذار شود که این امر باعث تسهیل فرآیندها و جلوگیری از بروکراسی طولانی خواهد شد.

 

وی در ادامه به تصویب تخصیص 500 میلیارد تومان برای هر استان از سوی هیئت امنای صندوق ملی اشاره کرد و گفت: این منابع می‌توانند به بخش‌های مختلف اقتصادی استان‌ها اختصاص یابند و هر استان می‌تواند بر اساس نیازهای خود، بخش‌هایی مانند صنعت یا کشاورزی را اولویت‌بندی کند.

 

محمدی همچنین بر لزوم ارتقای زیرساخت‌های اقتصادی، به ویژه در حوزه فناوری و بانکداری، تأکید کرد و گفت: بانک‌ها و دستگاه‌های اقتصادی باید همکاری بیشتری داشته باشند تا از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده شود.

 

وی اشاره به چالش‌های مدیریتی و ضرورت اصلاحات در دستورالعمل‌ها، گفت: بروکراسی‌های موجود و طولانی شدن پروسه‌ها مانع از جذب به موقع اعتبار و رسیدن آن به هدف‌های اقتصادی می‌شود ما باید راهکارهای سریع‌تر و کارآمدتری پیدا کنیم تا منابع به سرعت به بخش‌های مورد نیاز برسد.

 

چالش جذب سرمایه‌گذار خارجی در کرمانشاه

 

مدیرکل اقتصاد و دارایی کرمانشاه نیز در این نشست هم‌اندیشی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی متخصص و چندزبانه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، گفت: یکی از چالش‌های ما در استان کرمانشاه، کمبود نیروی انسانی متخصص و چندزبانه است.

 

محمود رشیدی اقدم در ادامه گفت: برای جذب سرمایه‌گذار خارجی، به افرادی نیاز داریم که علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی، به زبان‌های دیگر مانند چینی، روسی و عربی نیز مسلط باشند.

 

مدیرکل اقتصاد و دارایی کرمانشاه با بیان اینکه این استان با مشکلاتی مانند بیکاری، اشتغال غیررسمی، کمبود زیرساخت‌ها و مشکلات سرمایه‌گذاری مواجه است، گفت: این مشکلات ناشی از عوامل مختلفی از جمله جنگ تحمیلی، بمباران‌های هشت ساله و عدم توجه کافی به استان در سال‌های گذشته است.

 

رشیدی اقدم بر لزوم توجه به ظرفیت‌های استان کرمانشاه در حوزه‌های مختلف تاکید کرد و گفت: استان کرمانشاه با وجود مشکلات و چالش‌های فراوان، دارای ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، دامپروری، صنعت و گردشگری است که باید با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری مناسب، از این ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده شود.

 

لزوم هم‌فکری و همکاری نمایندگان استان‌ها برای جذب سرمایه‌گذار و توسعه اقتصادی

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور نیازمند توجه ویژه به استان‌ها است، گفت: همکاری و هماهنگی میان استان‌ها می‌تواند به حل مشکلات و جذب سرمایه‌گذار کمک کند.

 

حسن پیمانی با اشاره به ظرفیت‌های استان همدان در جذب سرمایه‌گذار، افزود: با برنامه‌ریزی و همکاری می‌توانیم از این ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده کنیم و شاهد رشد اقتصادی استان‌های منطقه ٣ باشیم.

 

وی بر لزوم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در زمینه جذب سرمایه‌گذار تاکید کرد و گفت: باید با اطلاع‌رسانی مناسب، زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم کنیم.

 

در بین نشست هم‌اندیشی مدیران و معاونین اقتصادی ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان‌های منطقه 3 (کرمانشاه، ایلام، همدان و لرستان) حضور داشتند و به مسائل مربوط به انفورماتیک و امنیت شبکه استان‌ها هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت