قطعی مکرر برق در مناطق گرمسیری استان ایلام پذیرفتنی نیست

به گزارش دنیای ایلام به نقل از نیشان:
مسئولان و کسانی که شهرستانهای گرم  را در لیست خاموشی قرار دادند تنها ساعتی در این شهرها مستقر شوند و از نزدیک شرایط را ببینند که مردم شهرستان دهلران با دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد در مواقعی که برق قطع می‌شود زندگی آنها مختل می‌شود.

با توجه به حساسیت موضوع و گرمای بالای موضوع را از طریق معاون پارلمانی وزیر نیرو پیگیری شده تا شهرستانهای حوزه جنوب استان  از لیست خاموشی‌ها حذف شود.

مدیرعامل برق استان با شناختی که از گرمای حوزه جنوب دارد نباید این شهرستان را در لیست خاموشی‌ها قرار بدهد.




بوسه بر دستان کوچک رقیه کمترین عرض ارادت است

ARVE Error:
ARVE Error: Invalid URL in mp4
Invalid URL in mp4
detect_provider_and_id_from_url method needs url.

شکرستان _ایلام_ نوحه خوان می خواند.هیئت کوچکی شکل گرفته.این هیئت متشکل از یک خانواده ۶ نفره است.پدر می‌خواند. دو فرزند ۷ و ۵ ساله همخوانی می کنند.مادر گریه می کند.پدر بزرگ با سینی پر از شربت خنک از زائران پذیرایی و مادر بزرگ نیز سینه زنان همراهی می کند.

مکان تشکیل این هیئت باصفا جایی کنار موکب امام رضا «ع»مشهد، در مرز مهران است. صدای دلنشین و حال و هوای این هیئت خانوادگی زائران حسینی را مجذوب خود کرده است.

خادمین موکب در حال توزیع آب‌دوغ خیار خنک در بین زائران هستند. چیزی که در این مرز گرم و پر ازدحام از همه نذورات پر طرفدارتر است.

زائران کوچک با قلبی بزرگ

به ظهر روز جمعه دوم شهریور ماه نزدیک می شویم هوا هم‌چنان گرم و شرجی ست.رقیه سادات حسینی زائری ۷ ساله با لباسهای عربی سبز رنگ  اهل مشهد مقدس است که نگاه ،حرکات و کلام نافذش مرا به سمت این هیئت کوچک کشاند.

او به عشق رقیه امام حسین «ع» همراه با خانواده اش راهی کربلا شده و اکنون در مسیر بازگشت به موکب امام رضا «ع» مشهد آمده تا به پدر بزرگش که خادم این موکب است کمک کند.

برادرش امیر مهدی ۵ ساله نیز از رفتن به کربلا بسیار خوشحال است و برای خبرنگاران به نقل از مادرش، داستان هایی از رشادت های اهل بیت امام حسین «ع» تعریف می کند.

در کلام نافذ این دو کودک،نقش تربیتی مادرشان برای پرورش کودکانی پیرو مکتب امام حسین «ع» عیان بود. آنها بدرستی جایگاه  ظالم و مظلوم را تشخیص می دادند و با سیر در تاریخ، مظلومیت کودکان امام حسین «ع» را با مظلومیت کودکان غزه مقایسه می کردند.

این زائران کوچک که قلب‌هایی بزرگ در سینه شان می تپد، کودک کشی صهیونیست ها را از تلویزیون تماشا کرده اند و احساساتشان بسیار جریحه دار شده است.

به گفته رقیه ۷ساله ؛اولین دعای سادات حسینی در حرم شش گوشه برای نجات کودکان مسلمان غزه از چنگال اسرائیل غاصب بوده است.

ضرورت ارتقاء فرهنگ حسینی

سید هادی حسینی پدر این دو زائر کوچک فرزندانش را در این مسیر قرار داده تا با فرهنگ حسینی بیشتر آشنا شوند. وی بر ترویج فرهنگ حسینی در بین کودکان و نوجوانان تأکید دارد و ادامه ی راه و گفتمان امام حسین «ع»را ضرورت می داند.

پدر رقیه راهپیمایی اربعین را قوت اسلام وقوت حقیقت میداند و مسیر کربلا را که به نام رهبر بزرگ آزادگان و صاحب مکتب نجات بخش آن مزین شده، مسیری روشن و راهی پر نور برای وصال عاشق و معشوق عنوان می کند.

سید هادی حسینی از اتحاد کم نظیر و همبستگی که بین مسلمانان در ایام اربعین بوجود آمده ابراز خرسندی می کند و آرزو دارد که روزی با وجود این اتحاد شکل گرفته شعار “کربلا طریق الاقصی “محقق شود.

افعال نیک یا بد هر انسانی در تاریخ ثبت می شود

مادر رقیه که نقش بسزایی در تربیت فرزندانش دارد اوقات فراغت کودکانش را با گفتن داستان هایی از اهل بیت پر می کند تا با تأسی از امامان معصوم راه و روش درست زندگی را بیاموزند.

وی بر این باور است که فرزندانش باید جایگاه ظالم و مظلوم را به درستی تشخیص دهند و بدانند افعال نیک یا بد هر انسانی در دفتر تاریخ ثبت می‌شود و این تاریخ نسل به نسل به دست آیندگان می‌رسد.

این زائر حسینی با عنوان اینکه جامعه جهانی تشنه ی پیام رهایی از ظلم و ستم است،آرزویش عاقبت بخیری فرزندانش با ادامه ی راه امام حسین «ع» بعنوان بزرگترین الگوی آزادی‌ خواهی و حقیقت جویی درجهان است.

مادر رقیه امیدوار است برای دستیابی به عدالت و آزادگی سکوت جامعه جهانی بشکند و جهانیان شاهد رهایی کودکان مظلوم غزه از چنگال ظلم باشند

پیام عاشورا و درس آزادگی

پدر بزرگ رقیه نیز همانند دیگر اعضای خانواده  مداح اهل بیت و خادم موکب امام رضا «ع» مشهد است. وی اولین دعایش برای ظهور منجی عالم بشریت و سعادت خدمت به زائران اهل بیت است.

مادر بزرگ رقیه نیز با چشمان اشک آلود از مظلومیت امام حسین«ع» می گوید وبا مقایسه ای کوتاه از تکرار تاریخ صحبت می کند.

وی با اشاره به پیام عاشورا و درسی که امام حسین«ع» به مسلمانان جهان می آموزد اتحاد و همبستگی را رمز پیروزی جبهه حق علیه باطل می داند.

بوسه بر دستان کوچک رقیه کمترین عرض ارادت است

کار من بعنوان خبرنگار با این هیئت خانوادگی که راوی عشق و ارادت به اهل بیت علیهم السلام و الگویی برای سایر خانواده ها به لحاظ نحوه صحیح آموزش آئین های مذهبی به فرزندان بودند به اتمام رسید.

خانواده گرانقدری که بچه های خود را به این رزمایش بزرگ فرهنگی آورده اند تا مسیر امن الهی و راه درست زیستن را به آنها بیاموزند.

پس از اتمام مصاحبه به خانواده حسینی که عشق به اهل بیت در ذره ذره وجودشان موج می زد نزدیک تر شدم.صدای دلنشین و کلام نافذشان گویای معرفت وجودی‌شان بود.

براستی دل کندن از اینهمه صفا و صمیمیت راحت نبود.در این حین رقیه سادات با سینی پر از شربت نذری نزدیک تر شد.سینی را از دستانش گرفتم و زمین گذاشتم.

گرمای دستان کوچک و پر مهرش را که به زائران حسینی خدمت می کرد، در دستانم با تمام وجود لمس کردم و عاشقانه بوسیدم، چرا که بوسه بردستان کوچک و مهربان رقیه کمترین عرض ارادت یک خبرنگار به کودکان ،نوجوانان ،عاشقان،خادمان و رهروان راه حسین «ع» است که مسیرشان را با آگاهی انتخاب کرده اند.

 




تداوم پذیرایی از زائران اربعین در مواکب ایلام

به گزارش دنیای ایلام به نقل از ایلامیان:

این روز‌ها سفره خدمت رسانی به زائران در جای جای پهن شده است، موکب‌های خدمات رسان در نقاط مختلف شهر ایلام نیز پذیرای زائران اربعین حسینی هستند.

پذیرایی از زائران اربعین در مناطق مختلف استان تا پایان موج بازگشت ادامه دارد.

بگفته مسئولان بیش از ۵۰۰ موکب در ایلام از زائران اباعبدالله الحسین (ع) پذیرایی می‌کنند.




پرداخت پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون دینار به زوار اربعین در ایلام

به گزارش دنیای ایلامبه نقل از ایلامیان:

اسداله حاجی پور در حاشیه بازدید از شعب ارزی بانک‌های استان ایلام، اظهار کرد: فروش ارز اربعین امسال هم همانند سال گذشته به صورت دینار بوده و فروش آن از یکشنبه هفتم مرداد اجرایی شده است.

مدیر امور شعب بانک ملی ایلام و دبیر کمیسیون بانک‌های استان ایلام تصریح کرد: تاکنون ۶ میلیارد دینار توسط بانک‌های ملی، تجارت، سپه، صادرات، ملت، سپه و پست بانک تخصیص برای سفر زوار اربعین حسینی در این استان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه زائران اربعین از شعب منتخب بانک‌ها در شهر‌ها و روستا‌ها می‌توانند تا ۲۰۰ هزار دینار دریافت کنند، یادآور شد: همچنین دریافت ارز اربعین منافاتی با ارز مسافرتی ندارد و زائران می‌توانند همزمان ارز مسافرتی نیز دریافت کنند.

وی گفت: متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا در سامانه سماح ثبت‌نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد.




اربعین و سهم یک خبرنگار

شکرستان _ایلام _سمیه محمدی
هر کسی در جایگاه خود تعریفی از عشق و عرض ارادت به اهل بیت«ع» دارد.

در ایام اربعین عاشقان حسینی یا در مقام زائر حاضر می شوند یا در مقام خادم خدمت رسانی می کنند و شاید این کُلی ترین تعریف برای عاشقان مکتب حسین «ع»است.

وقتی عمیق تر به کنگره بزرگ اربعین نگاه می کنیم،متوجه جزئیات ریزی خواهیم شد که نشأت گرفته از طرز تفکر و احساس زائران و خادمان حسینی است.

تفکری که‌ جریان ساز مکتبی بزرگ است و به واقعه ای بر می گردد که در عمق تاریخ نیز از جایگاه ارزنده ای برخوردار است.

قدرشناسی، همدلی، همبستگی،دنیا گریزی ،معرفت و عشق به خدمتگزاری در بین زائران و خادمان اربعین حسینی موج می زند.زائرانی که با لبخندهای رضایت، خستگی راه را گم کرده اند و تنها هدفشان رسیدن به عتبات عالیات است.خادمان نیز با معرفت وجودیشان پذیرای زوار هستند و خدمت گذاری را توفیق می دانند.

شاید اربعین افق های جدیدی را می گشاید و شیرین ترین هدفش کسب  دستاورد هایی ماندگار است.

هر ساله در ایام اربعین مهران بعنوان انتخاب اول زائران مورد توجه قرار می گیرد و مردم از اقصی نقاط کشور به این مرز می آیند تا در کنگره بزرگ اربعین شرکت نمایند.

مهران اولین انتخاب

به گفته مسئولان مرز مهران یکی از امن ترین مرزهای کشور و انتخاب اول زائران در ایام اربعین با کوتاهترین مسیر برای رسیدن به عتبات عالیات است.

فاصله مهران تا کربلا در حدود ۲۸۳ کیلومتر و تا نجف این فاصله ۳۰۳ کیلومتر است. تنها شهر ایران که در نقطه صفر مرزی با کشور عراق قرار دارد بطوریکه هنگام خروج از شهر مهران زائران بلافاصله وارد پایانه مرزی عراق می شوند.

یکی دیگر از دلایل انتخاب مهران که به کربلای ایران شهرت دارد بهبود وضعیت زیرساخت هاست.این مرز که به میزبانی مردمانش شهرت دارد، امنیت و ماندگاریش را مدیون خون شهدای هشت سال دفاع مقدس است.

بهترین زمان تردد از مرز مهران

به اذان ظهر دوشنبه ۲۹ مرداد ماه نزدیک می شویم.زائران حسینی از سراسر کشور آمده اند تا در کنگره بزرگ اربعین شرکت کنند.هوا بسیار گرم و شرجیست.با این وجود هر لحظه بر موج جمعیت افزوده می شود.

تردد در نقطه صفر مرزی مهران، روان و بصورت ۲۴ ساعته با کمترین زمان توقف برقرار است.بهترین زمان تردد برای زائران اوایل صبح و هنگام شب است.زیرا در این ساعات از شبانه روز هوا کمی خنک تر است.

شهری که روزانه ده برابر جمعیتش مهمان دارد

شهرستان مهران با قریب ۳۰ هزار نفر جمعیت در ایام اربعین ،روزانه پذیرای حدوداً ۳۰۰ هزار زائر است و چیزی در حدود ده برابر جمعیت خود مهمان دارد.

هر چند ظرفیت های این شهرستان محدود و جوابگوی این حجم از جمعیت نیست اما پیشرفت چشمگیر زیر ساخت های اربعین در سال های اخیر باعث سهولت در تردد زائران شده است.

برکات اربعین برای استان ایلام

از برکت اربعین وبا همت مسئولان جاده های پر پیچ و خم منتهی به مرز مهران تعریض، ترمیم یا بازسازی شدند.تونل های کربلا ۱ و ۲ به مرور زمان تکمیل و سپس بازگشایی شدند.

همچنین تمهیدات لازم در راستای تأمین آب پایدار و دفع فاضلاب بهداشتی به جهت رفاه حالا زائران در مرز مهران اندیشیده شد.ظرفیت سردخانه ها افزایش یافت.کارخانجات یخ در مرز مهران احداث شد. بر تعداد سایبان ها و مه پاش های تعبیه شده در مرز افزوده شد و بسیاری از مشکلات زیر ساختی حل گردید.

پارکینگ شماره یک و دو اربعین توسعه یافت و ظرفیت پارکینگ ها افزایش پیدا کرد.در سال جاری اکثر زائران حسینی با ماشین شخصی به مرز مهران آمدند.

آنها ماشین های خود را در پارکینگ های اربعین پارک کرده و با اتوبوس هایی که نرخ کرایه برای آنها ۳۰ هزار تومان مصوب شده به پایانه «شهید رئیسی» در مرز مهران منتقل می شوند.

در سال جاری کمتر شاهد ازدحام ماشین ها در داخل شهر مهران و تخریب جداول و فضای سبز هستیم. ساماندهی ماشین ها و تردد زائران نسبت به سالهای گذشته بهتر شده و طول پیاده روی زائران در مرز بسیار کمتر شده است.

امسال با افزایش تعداد گیت های ورودی و خروجی در سمت ایران و عراق تردد کاملا روان و کمتر شاهد توقف و ایستایی زائران هستیم،بطوریکه میزان معطلی هر زائر برای عبور از گیت ها کمتر از ۵ ثانیه است.

رقابت برای خدمت

موکب ها در رقابتی تنگاتنگ برای پذیرایی از زوار کمی جلوتر از میدان اربعین بر پا شده اند.موکب اهل تسنن استان گلستان نیز همانند سایر مواکب برای ارائه خدمت به زائران حسینی برپاست و خدمات متنوعی ارائه می دهد.

کلیه دستگاه های اجرایی و خدمت رسان، نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی در مرز حضور دارند و به زائران خدمت رسانی می کنند.

در مرز مهران کلیه خدمات رفاهی و بهداشتی بصورت رایگان در اختیار زوار قرار می‌گیرد. از جمله این خدمات رفاهی می توان به ؛ اسکان و پذیرایی از زائران در وعده های صبحانه، ناهار ، شام، میان وعده و غیره اشاره کرد.

خدمات بهداشتی نیز شامل ؛ ویزیت پزشک عمومی و متخصص، آزمایشگاه، خدمات داروئی، دندانپزشکی ،سرم تراپی ،تزریقات و غیره…است.

در آنسوی مرز مهران یعنی مرز «زرباطیه» نیز کلیه خدمات مذکور بصورت رایگان در اختیار زائران قرار می گیرد.

وضعیت تردد در مرز مهران

به گفته بهرام نیا استاندار ایلام تردد در این مرز روان و تمهیدات لازم برای بازگشت زوار اندیشیده شده است.

بنا به گفته مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بیش از ۶۰۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال زوار از پایانه مسافربری«شهید رئیسی» واقع در مرز مهران با وسعتی برابر ۴۰ هکتار به نقاط مختلف کشور مستقر شده است.

فرمانده انتظامی استان ایلام نیز از پارک بیش از ۱۵۰ هزار خودرو در کلیه پارکینگ ها خبر داد و گفت: تعداد یک هزار و ۲۲۲ دستگاه خودروی رها شده در شهر مهران که موجب ایجاد اخلال در ترافیک شهر مهران می‌شدند، توسط پلیس جابجا و به پارکینگ‌های سطح شهر منتقل شدند.

وی اضافه کرد:با انجام اقدامات مؤثر در حوزه ایمنی راه‌ها و همکاری پلیس راه تلفات جاده‌ای در اربعین امسال ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است و امیدواریم در سال های آتی تعداد تصادفات به صفر درصد برسد.

کنگره اربعین‌ و ضرورت انجام فعالیت های فرهنگی

یکی از اقدامات بسیار مهم در حوزه اربعین انجام فعالیت های فرهنگی و ترویج فرهنگ زیارت با معرفت است.ادارات فرهنگی استان با توزیع بسته‌های فرهنگی، تبلیغی و راه‌اندازی حسینیه ها و نمازخانه ها با تأکید بر اقامه نماز اول وقت گام های موثری در این خصوص برداشتند اما همچنان ضعف های در حوزه فرهنگی وجود دارد.

اعزام روحانیون بصورت شیفتی و ۲۴ ساعته در مرز مهران، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی ،احداث استراحتگاه ،اسکان زائران و پذیرایی از آنان، راه اندازی غرفه های کتاب خوانی، نقالی ،غرفه مادر و کودک، بر پایی ایستگاه های نقاشی، خطاطی، شعر و داستان، اجرای سرود ،نمایش و غیره.. از دیگر اقدامات فرهنگی در مرز مهران توسط دستگاه های مربوطه است.

اربعین و سهم یک خبرنگار 

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اعزام ۶۰۰ نفر روز خبرنگار به مرز مهران و ۶۰۰ نفر روز هنرمند به موکب شین با تولید محتوا و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی به واسطه بهره گیری از ظرفیت هنرمندان و خبرنگاران نقش موثری در انجام فعالیت های فرهنگی ایفا کرد.

خبرنگاران استان ایلام با تولید هزاران محتوای فرهنگی و خبری در ایام اربعین سهم قابل توجهی از تولیدات فرهنگی را به خود اختصاص دادند.

مرز مهران در ایام اربعین میزبان تعداد زیادی از زائران، موکب داران ،مسئولان کشوری و لشکری ،کارکنان دولت، خبرنگاران، رانندگان ، سوغات فروشان و کارگران شهرداری از سراسر کشور است.

همه و همه برای خدمت و یا زیارت به این مرز می آیند تا هر کدام به اندازه ی خود ، سهم کوچکی از خدمت و ارادت به اهل بیت امام حسین «ع» بردارند.

سهم من نیز بعنوان یک خبرنگار انجام کار فرهنگی در حوزه اطلاع رسانی با ارائه گزارشات لحظه ای ومستند، انتشار اطلاعیه ها و اخبار این کنگره بزرگ فرهنگی است.

#قرارگاه_رسانه_ای_اربعین
#اداره_کل_فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی
#ایلام_پایتخت_خادمان_اربعین




آیین بزرگداشت روز خبرنگار در ایلام ۱۸ مرداد برگزار می‌شود

به گزارش دنیای ایلام به نقل از ایلام بان:

سجاد صیدی با گرامیداشت سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افغانستان که روز خبرنگار نامگذاری شده است، اظهار کرد: این آیین صبح روز پنجشنبه هفته جاری در محل دانشگاه ایلام برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: این آیین با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و اهالی رسانه استان برگزار خواهد شد.

رییس خانه مطبوعات استان ایلام، تجلیل از خبرنگاران پیشکسوت، تریبون آزاد و قدردانی از خبرنگاران را از جمله برنامه‌های پیش بینی شده این آیین عنوان کرد.

به گفته صیدی، همچنین به مناسبت روز خبرنگار از عموم خبرنگاران استان تجلیل می‌شود.