مهران، شهری با هزار درد بی‌درمان!

 

 

✍️مریم چراغیان

در سال‌های اخیر، مهران همواره یکی از پرترددترین مرزهای کشور در ایام اربعین بوده است. مسئولان ملی و استانی بارها و بارها از این مرز بازدید کرده‌اند، تصمیم‌گیری‌های متعددی برای توسعه جاده، زیرساخت‌های حمل‌ونقل و امور گمرکی گرفته شده و در بسیاری از این حوزه‌ها پیشرفت‌های قابل قبولی نیز حاصل شده است.

اما در این میان، یک مسئله حیاتی همچنان نادیده گرفته شده و یا بصورتی کمرنگ به آن پرداخته شده است : درمان و سلامت شهروندان و زائران.

مهران می‌توانست و هنوز هم می‌تواند، به یکی از قطب‌های درمانی غرب کشور و حتی منطقه تبدیل شود. فاصله نزدیک آن با مرز، ظرفیت پذیرش بیماران عراقی و حضور میلیون‌ها زائر طی سال، دلایلی کافی برای توجیه احداث یک بیمارستان تخصصی و یا مرکزی مجهز برای درمان بیماران خاص در این شهر است.

با این حال، نه تنها برای زائران امکانات پزشکی قابل قبولی فراهم نشده، بلکه شهروندان خود مهران نیز برای ساده‌ترین خدمات درمانی باید به ایلام یا تهران سفر کنند.

بسیاری از بیماران خاص، از جمله مبتلایان به سرطان، هر ماه با نگرانی از نبود اتوبوس‌ و شرایط نامطلوب مسیر، راهی پایتخت می‌شوند. اضطرابی که پیش از شیمی‌درمانی، خود یک بیماری و رنج مضاعف است.

درخواست تأسیس یک بیمارسرا برای بیماران ایلامی در تهران، در پاسخ به خدمتی که در طول سال به صورت رایگان به زوار می شود، مدت‌هاست که از سوی خانواده‌های درگیر درمان مطرح شده، اما هنوز اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.

در شهری مانند مهران، که می‌تواند پذیرای بیماران عراقی باشد و هزینه‌های درمان را با ارزآوری جبران کند، چرا نباید زیرساختی حتی در سطح یک کلینیک تخصصی برای بیماران خاص وجود داشته باشد؟ اگر همین مرز در استان‌هایی مانند قزوین یا اصفهان قرار داشت، امروز مهران به یک شهر بین‌المللی سلامت تبدیل شده بود.

امید است که این روزها از فرصت اربعین، صرفاً برای عبور بی حاشیه ی زائران استفاده نشود،بلکه مطالبه گری مسئولان در خصوص سلامت مردم، حفظ شأن و کرامت شهروندان و زائران نیز بخشی از این واقعه عظیم شود.

اگر هر سال درصدی از اعتبارات اربعین به این امر اختصاص می یافت، یک جوان مهرانیِ ورزشکار، بخاطر رنج نبود محلی برای اقامت و هزینه های بالای درمان سرطان در تهران، خودکشی و مرگ خودخواسته را برای رهایی از رنج بیماری انتخاب نمی کرد.

اتفاق تلخی که طی روزهای اخیر رخ داد و سبب شد به این بهانه،این یادداشت منتشر شود…




مردم ایلام گرفتار سنگ کلیه‌اند/مسئولان گرفتار انکار و بی‌توجهی

✍️ دنیای ایلام این روزها در ایلام، ابتلا به سنگ کلیه به مسئله‌ای فراگیر تبدیل شده است. بسیاری از شهروندان، از نوجوان تا سالمند، درگیر درد طاقت‌فرسای این بیماری هستند. کیفیت پایین آب آشامیدنی در نقاط مختلف استان، یکی از دلایل اصلی افزایش این مشکل در بین مردم است. در این شرایط، شرکت آب و فاضلاب استان به جای پاسخگویی و ارائه راهکار، با تکذیب‌های پیاپی و فرافکنی، خود را از مسئولیت مبرا می‌داند. نه خبری از ارتقای تصفیه‌خانه‌هاست، نه نظارت مؤثر، نه حتی اطلاع‌رسانی دقیق درباره وضعیت آب. از سوی دیگر، بیماران کلیوی در استان هم با درد و رنج جسمی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و هم برای درمان های بدون احتیاج به جراحی باز، باید مسیرهای طولانی و پرهزینه‌ای را به شهرهای دیگر طی کنند. در مراکز درمانی ایلام، جز دو دستگاه قدیمی و همراه با درد و جراحی ،یک دستگاه مدرن برای درمان علمی سنگ کلیه وجود ندارد. عمل RIRS، یکی از روش‌های پیشرفته و کم‌خطر درمان سنگ کلیه، سال‌هاست در دیگر استان‌ها استفاده می‌شود. این روش با لیزر و بدون برش، سنگ کلیه را از بین می‌برد و بیمار را از جراحی‌های سنگین بی‌نیاز می‌کند. اما نبود این دستگاه در ایلام، بیماران را مجبور به تحمل درد یا صرف هزینه‌های هنگفت سفر و درمان در شهرهای دیگر کرده است. وضعیت امروز، نتیجه سال‌ها بی‌تفاوتی به مطالبات مردم در حوزه بهداشت و درمان است. از استاندار و نمایندگان ایلام درخواست می‌شود، تأمین اعتبار و رایزنی برای خرید دستگاه RIRS را در اولویت فوری قرار دهند. چرا که این اقدام، نه یک لطف، بلکه پاسخی به نیاز فوری و حق قانونی مردم این استان است.




آماده‌باش هلال احمر ایلام برای خدمت به زائران اربعین

حمزه محمدی مقدم، در جلسه هیات مدیره جمعیت این جمعیت، ضمن تسلیت فرارسیدن ماه محرم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، به‌ویژه شهدای مدافع امنیت، بر همدلی و استمرار خدمت مؤثر خانواده بزرگ هلال احمر استان تأکید و با اشاره به اهمیت تبلیغات و ضرورت روایت خدمات، اظهار داشت: باید با تقویت بخش اطلاع‌رسانی، عملکردها و خدمات استان ایلام را به الگویی برای سایر استان‌ها تبدیل کنیم.

وی افزود: از جمله اقدامات راهبردی، ایجاد بانک جامع اطلاعات خدمات، تجهیزات و منابع انسانی در تمامی شهرستان‌ها بود تا در شرایط بحران، هماهنگی و خدمات‌رسانی با سرعت و دقت مطلوب انجام شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان ایلام گفت: در حوزه عمرانی و لجستیک، پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای از جمله تأمین زمین و آغاز فرآیند ساخت ساختمان‌های امدادی در سطح استان و تعیین تکلیف ساختمان سعدی برای جبران کمبودها، و بازنگری در استقرار پایگاه‌های امداد و نجات جاده‌ای در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان ایلام با اشاره به خدمت‌رسانی در ایام اربعین حسینی و ابراز اطمینان کامل نسبت به آمادگی 100 درصدی این جمعیت و مشارکت گسترده همکاران و اعضای آن، گفت: تجربه موفق سال گذشته و تداوم طرح‌های فرهنگی، معنوی، امدادی، درمانی، آموزشی، داوطلبانه و بشردوستانه را با جدیت بیشتری برای خدمت‌رسانی به زائران امسال دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: تجهیزات امدادی، منابع انسانی و عمرانی استان برای تحقق این هدف آماده شده و رایزنی‌ها جهت تأمین اعتبارات و تجهیزات انجام شده است.

محمدی مقدم ادامه داد: همچنین پیشرفت فیزیکی پروژه در حال ساخت درمانگاه هلال ایلام از مرز 85 درصد گذشته و حمایت‌های اعتباری استاندار محترم، نویدبخش تجهیزات جدیدی نظیر نانوایی سیار و آشپزخانه سیار خواهد بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام با تأکید بر همدلی، عقلانیت، برنامه‌ریزی گام‌به‌گام و پرهیز از شتاب‌زدگی در اجرای پروژه‌ها، مسیر تعالی و پیشرفت جمعیت را در گرو مشارکت، همفکری و اخلاص همه اعضا دانست.




درخشش تأمین اجتماعی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ پرداخت ۲۸۰ میلیارد ریال در حوزه اسناد پزشکی و خرید راهبردی

 

به گزارش دنیای ایلام و به نقل از روابط عمومی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان ایلام، دکتر هادی صبور با اشاره به اقدامات گسترده این سازمان در شرایط خاص کشور، از پرداخت بیش از ۲۸۰ میلیارد ریال در حوزه معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی خبر داد.

دکتر صبور با تأکید بر استمرار خدمت‌رسانی در شرایط بحرانی اظهار داشت: با وجود فضای جنگی و تهدیدهای امنیتی، پرداخت حقوق بازنشستگان، مستمری‌بگیران و اجرای پروژه‌های درمانی از جمله پروژه دی‌کلینیک ایلام بدون وقفه ادامه یافت و روند پیشرفت آن مطلوب ارزیابی می‌شود.

وی افزود: در همین راستا، ستاد بحران در بیمارستان شهدای زاگرس ایلام تشکیل و آمادگی کامل برای پذیرش احتمالی بیماران در شرایط ویژه اعلام شد.

مدیر درمان تأمین اجتماعی ایلام همچنین از تسویه کامل مطالبات داروخانه‌های طرف قرارداد تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: دو ماه از مطالبات اسناد پزشکی مراکز خصوصی و یک ماه از مطالبات مراکز دیالیز نیز پرداخت و تسویه شده است.

در ادامه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌ای به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال میان سازمان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ یکم تیرماه ۱۴۰۴ منعقد شد تا بخشی از مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌صورت نقدی و بخشی دیگر از طریق تهاتر مالی اوراق گام پرداخت شود.

دکتر صبور با اشاره به تأثیر این پرداخت‌ها بر ارتقای کیفیت خدمات درمانی گفت: تسویه مطالبات اسناد پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوط به سال ۱۴۰۳ و پرداخت میانگین دو ماهه نخست سال جاری، گامی مؤثر در بهبود شرایط مراکز درمانی و افزایش رضایتمندی بیمه‌شدگان خواهد بود.

در پایان، وی با اشاره به پیام قدردانی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: در روزهایی که کشور با شرایط خاص و تهدیدهای امنیتی مواجه بود، خانواده بزرگ تأمین اجتماعی با تعهد، مسئولیت‌پذیری و همت والای کارکنان خود، کارنامه‌ای درخشان از خدمت‌رسانی به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و کارفرمایان برجای گذاشت. این انسجام و پایداری، سرمایه‌ای ارزشمند برای سازمان و پشتوانه‌ای مطمئن برای مردم ایران است.




مراکز بهداشتی و درمانی ایلام در آماده‌باش کامل قرار دارند

عباس قیصوری در نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان هسته‌ای و غیرنظامیان کشور اظهار کرد: در شرایط بحرانی باید با صبر و تدبیر کارها را درست و منطقی انجام دهیم.

وی افزود: با توجه به وضعیت کنونی و مرزی بودن استان ایلام و تهدیدهای احتمالی، ضروری است که همه مراکز درمانی آمادگی لازم و کافی داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: تمام کارکنان بهداشتی و درمانی موظف به حضور و فعالیت در حالت آماده‌باش هستند تا در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی یا نیاز فوری به خدمات درمانی، بتوانند به سرعت واکنش نشان دهند.

نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این نشست افزود: در شرایط کنونی بهترین کار حفظ وحدت و همدلی است و باید مراقب رفتار و گفتار خود در این شرایط حساس باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر هاشمی گفت: امیدواریم در سایه تدابیر مسئولان نظام در پاسخ به جنایات رژیم صهیونسیتی هم خسارت‌ها کاهش یابد و هم پاسخ جدی در صحنه عمل داده شود و شاهد تحقق وعده‌های داده شده باشیم.

وی تاکید کرد: با دشمنی مواجه هستیم که هیچ‌کدام از قوانین بین‌المللی را رعایت نمی‌کند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد انحلال اسرائیل و دشمنان اسلام باشیم.




فعالیت ۳۶ اکیپ دامپزشکی در ایلام همزمان با عید قربان

یونس احمدی اظهار کرد: به مناسبت عید سعید قربان، اداره کل دامپزشکی استان ایلام با راه‌اندازی ستاد اداره کل و 12 شهرستان، 36 اکیپ ثابت و سیار را برای نظارت بر ذبح دام‌ها فعال کرده است.

مدیرکل دامپزشکی ایلام در ادامه با بیان اینکه این اکیپ‌ها شامل یک دکتر دامپزشک، کارشناس بازرسی گوشت و یک روحانی برای نظارت شرعی هستند، افزود: نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام‌ها در سطح استان انجام می‌شود و همکاران ما در صورت درخواست شهروندان، در محل حاضر شده و نظارت لازم را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه بهداشت گوشت قربانی باید برای مردم اهمیت داشته باشد، گفت: مردم باید از تماس مستقیم با گوشت خودداری کنند و در صورت امکان از دستکش و عینک استفاده کنند.

احمدی با بیان اینکه همچنین پس از ذبح، محل کار باید ضد عفونی شود، گفت: گوشت استحصال شده نیز باید به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی ایلام افزود: نگهداری گوشت در دمای یخچال به بهبود کیفیت آن کمک کرده و عوامل بیماری‌زا را کاهش می‌دهد.

وی در پایان از مردم خواست که در صورت تمایل به مشارکت در این زمینه، با همکاران دامپزشکی تماس بگیرند تا از بروز مشکلات بهداشتی ناشی از دام‌های قربانی جلوگیری شود.




اگر اعتبار برسد، بیمارستان در سفر رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود

 

فرماندار شهرستان ملکشاهی به همراه رئیس شبکه بهداشت و درمان از پروژه احداث بیمارستان این شهرستان بازدید کرد و از نزدیک در جریان وضعیت نهایی این طرح مهم حوزه سلامت قرار گرفت.

 عباس شیخی فرماندار ملکشاهی در حاشیه این بازدید با بیان اینکه پروژه بیمارستان هم‌اکنون با پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی در مرحله نهایی قرار دارد، گفت: تجهیزات اصلی پزشکی بیمارستان خریداری شده و در حال حاضر منتظر نصب دوربین‌های نظارتی هستیم تا مراحل بعدی اجرایی شود.

شیخی با اشاره به نیازهای زیرساختی باقی‌مانده، و خریداری نشدن دیزل دوم، تجهیزات اداری بیمارستان ودستگاه اکسیژن‌ساز و همچنین عدم محوطه‌سازی بیمارستان گفت : فیبر نوری مخابرات نیز هنوز به پروژه متصل نشده و این مسئله یکی از موانع نهایی بهره‌برداری است که البته در دست اقدام است.

وی با تأکید بر اینکه برای افتتاح کامل پروژه، ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، اظهار داشت: ۳۰ میلیارد تومان از این اعتبار تاکنون توسط دانشگاه علوم پزشکی استان تأمین شده و پیگیری برای تأمین ۱۰ میلیارد ریال باقی‌مانده نیز در حال انجام است.

فرماندار ملکشاهی گفت با تامین این اعتبار هیچ مانعی برای بهره‌برداری نخواهیم داشت و نیروهای مورد نیاز بیمارستان که پیش‌تر در آزمون استخدامی شرکت کرده‌اند هم بکارگیری خواهند شد .

شیخی در پایان افزود: هدف‌گذاری ما افتتاح رسمی این پروژه هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور به استان است و همه دستگاه‌ها در تلاش هستند این مهم به نتیجه برسد.




حساسیت نادر به داروی بیهوشی، کودک ایلامی را به کام مرگ کشاند

✍️اختصاصی دنیای ایلام _ گزارشگر : مریم چراغیان

در پی حادثه‌ای تلخ، یک کودک چهار ساله ایلامی که برای درمان دندان به دندانپزشکی مراجعه کرده بود،با بستری در اتاق عمل بيمارستان قائم جهت بیهوشی، پس از تزریق داروی بیهوشی دچار شوک آنافیلاکتیک (حساسیت شدید) شد و جان خود را از دست داد.

این اتفاق، روز گذشته رخ داد و با توجه به انتشار گسترده شایعات در فضای مجازی، دکتر ستار میرزایی، رئیس بیمارستان قائم، در گفت‌وگوی اختصاصی با ما به تشریح جزئیات ماجرا پرداخت.

دکتر میرزایی در این باره گفت: کودک برای انجام اقدامات دندانپزشکی وارد اتاق درمان شد و طبق پروتکل‌های موجود، نیاز به بیهوشی داشت. متأسفانه پس از تزریق ماده بیهوشی، کودک بلافاصله دچار علائم آنافیلاکسی شد که نوعی واکنش فوق‌حاد و نادر به داروی بیهوشی است.

وی افزود: تیم کامل بیهوشی و درمان در محل حاضر بودند و اقدامات فوری احیا انجام شد. متخصصان بیهوشی، تمام توان خود را برای نجات کودک به‌کار گرفتند اما واکنش شدید بدن به ماده بیهوشی، که به گفته پزشکان یکی از نادرترین انواع آلرژی‌هاست، منجر به ایست قلبی و مرگ کودک شد.

رئیس بیمارستان قائم تأکید کرد:در طول سال‌ها تجربه و مراجعات متعدد بیماران، چنین موردی بسیار نادر است. آماری که وجود دارد نشان می‌دهد احتمال بروز چنین حساسیتی کمتر از یک در میلیون است. 

وی همچنین ضمن ابراز تأسف عمیق از این واقعه، گفت: ما با خانواده این کودک همدرد هستیم و مجموعه درمانی بیمارستان نیز به‌شدت از این اتفاق متأثر شده است. همه چیز طبق روال و استانداردهای حرفه‌ای انجام شد و تیم پزشکی بدون هیچ‌گونه قصور، طبق وظیفه انسانی و تخصصی خود عمل کرد

در همین رابطه، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز ، ضمن ابراز تأسف نسبت به این حادثه و تایید گفته های رئیس بیمارستان قائم اعلام کرد: علی‌رغم انجام اقدامات درمانی لازم و حضور به‌موقع تیم تخصصی بیهوشی و دندانپزشکی، کودک به دلیل واکنش بسیار نادر و غیرقابل پیش‌بینی به ماده بیهوشی، جان خود را از دست داد. تمام روند درمان طبق استانداردهای علمی و اخلاق پزشکی انجام شده و مستندات این فرآیند در اختیار نهادهای نظارتی و کارشناسی قرار گرفته است.ض

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در ادامه ضمن تسلیت به خانواده محترم داغ‌دیده، از افکار عمومی، رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی خواست از گمانه‌زنی‌های غیرکارشناسی که موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود، خودداری کرده و اجازه دهند بررسی‌های دقیق و کارشناسانه در فضایی آرام و تخصصی انجام گیرد.

گفتنی‌ست کودک متولد سال ۱۳۹۹ بوده و اهل ایوان است.

با توجه به حساسیت موضوع، بررسی‌های تخصصی و کارشناسی برای مستندسازی دقیق علت مرگ کودک همچنان ادامه دارد.




دکتر بسطامی‌نژاد: انتقال خون ایلام باید به الگویی ملی تبدیل شود

 

آیین معارفه دکتر صیاد بسطامی‌نژاد به‌عنوان سرپرست جدید سازمان انتقال خون استان ایلام با حضور جمعی از مسئولان، مدیران استانی، نمایندگان نهادها، اصحاب رسانه و کارکنان این سازمان برگزار شد.

در این مراسم، دکتر بسطامی‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های کارکنان سازمان انتقال خون ایلام، کار آنان را مصداق نجات جان انسان‌ها دانست و گفت: سازمان انتقال خون یک نهاد تخصصی است که با اتکا به مشارکت اجتماعی، اعتماد عمومی و روحیه انسان‌دوستی مردم، به‌طور شبانه‌روزی نیاز جامعه به خون را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به نقش راهبردی انتقال خون در مواقع خاص، از جمله اربعین و تعطیلات نوروز که ایلام یکی از استان‌های پرتردد گردشگری بوده است، گفت: باید با تأسیس مراکز ذخیره خون در شرایط بحرانی، پاسخگوی نیازهای احتمالی در شرایط خاص باشیم.

سرپرست جدید سازمان انتقال خون ایلام مهم‌ترین چالش این سازمان را نبود پایگاه‌های خونگیری و پخش در برخی شهرستان‌ها دانست و افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام، به‌ویژه معاونت درمان، به‌دنبال راه‌اندازی پایگاه‌های اقماری در مراکز بهداشتی شهرستان‌ها هستیم، مشابه مدلی که در استان لرستان پیاده‌سازی شده است.

دکتر بسطامی‌نژاد به قدمت ساختمان فعلی انتقال خون نیز اشاره کرد و از تلاش برای بهسازی فضا و تهیه سند مالکیت برای انتقال آن به سازمان انتقال خون خبر داد.

وی همچنین از تدوین یک برنامه جدید بر پایه داده‌های پژوهشی و فناوری‌های نوین خبر داد و گفت: با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تحلیل رفتار اهداکنندگان، می‌توانیم فرآیند اهدا را هدفمند و شخصی‌سازی کنیم. این اقدام می‌تواند گام بلندی در ارتقای بهره‌وری و افزایش ذخایر خونی باشد.

او بر ضرورت جلب مشارکت خیرین در این حوزه نیز تأکید کرد و گفت: باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا خیرین که تاکنون بیشتر در حوزه‌های عمرانی و درمانی مشارکت داشته‌اند، به‌سمت حمایت از انتقال خون نیز سوق پیدا کنند. این مهم از طریق شفاف‌سازی پروژه‌ها و نیازها و همچنین همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد محقق خواهد شد.

در پایان، دکتر صیاد بسطامی‌نژاد از زحمات سرکار خانم دکتر عاصم آبادی تقدیر و برای ایشان در سنگر دانشگاه آرزوی موفقیت کرد و خواستار همراهی مدیران، نخبگان دانشگاهی، کارکنان و اصحاب رسانه برای تبدیل انتقال خون ایلام به الگویی ملی شد.




انتقال خون یک سازمان نیست، یک دانشگاه است / کمبود نیرو و پایین بودن حقوق؛ چالش جدی سازمان انتقال خون

 

مراسم تودیع و معارفه مدیرکل انتقال خون استان ایلام با حضور دکتر شاه‌احمد قاسمی مشاور اجرایی مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور، دکتر صالحیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام، جمعی از مسئولان استانی، اصحاب رسانه و فعالان حوزه سلامت برگزار شد.

در این آئین ، دکتر قاسمی ضمن تقدیر از خدمات دکتر عاصم‌آبادی مدیرکل پیشین انتقال خون ایلام، با بیان اینکه استان ایلام در موضوع اربعین، جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد، اظهار داشت: اربعین تاجی است بر سر ایلامی‌ها. من سال‌هاست در ایام اربعین از استان ایلام بازدید می‌کنم و با گذرگاه‌های مرزی آشنا هستم. در تفاهم‌نامه‌ای با اورژانس کشور، طرح تأمین خون برای آمبولانس‌ها اجرا شد تا بیماران دچار خونریزی در مسیر رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست ندهند. این خدمات را حتی برای مرزهای کشور هم در نظر گرفتیم.

وی در ادامه با اشاره به چالش‌های سازمان انتقال خون کشور گفت: من دست تمام پرسنل انتقال خون را می‌بوسم. نه شب دارند، نه روز. نه تعطیلی، نه عید، نه عزا. گاهی از افطار تا سحر مشغول تأمین خون هستند. انتقال خون تنها یک ساختمان نیست؛ چهار رکن دارد: ساختمان، پرسنل، تجهیزات و مهم‌تر از همه مردم.

قاسمی با گلایه از شرایط حقوقی و استخدامی در این حوزه گفت: وقتی فردی در آزمون استخدامی پذیرفته می‌شود، یکی دو ماه می‌ماند، کار را می‌بیند، حقوق را مقایسه می‌کند و می‌رود. چون حقوق ما از دیگر بخش‌های وزارت بهداشت پایین‌تر است. این یکی از عوامل جدی کاهش انگیزه در جذب نیروست.

وی با اشاره به اینکه انتقال خون یک نهاد علمی است، ادامه داد: انتقال خون یک دانشگاه است. هم پزشک دارد، هم پرستار، هم پژوهش. ما از یک واحد خون، فرآورده‌های متعددی مثل گلبول قرمز، پلاسما، سرم ضدهاری و حتی داروهای مشتق از پلاسما تولید می‌کنیم. این‌ها نیاز کشور است. اگر بتوانیم از پلاسما داروهایی مثل IVIG بگیریم، هم هزینه‌ها پایین می‌آید، هم از ژن مردم خودمان استفاده شده و ایمن‌تر است.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نبود مراکز ثابت در برخی نقاط کشور گفت: چرا یک فرد باید کیلومترها راه طی کند تا خون اهدا کند؟ در تهران تا چند سال پیش فقط یک مرکز پخش خون وجود داشت. اما ما با راه‌اندازی سه مرکز دیگر، مسیر تأمین خون برای بیمارستان‌ها را کوتاه کردیم.

قاسمی با اشاره به جشنواره شهید رجایی، افزود: یکی از شاخص‌ها در این جشنواره استفاده از مرخصی برای مادران شیرده است، اما ما با کمبود نیرو مواجه‌ایم. کم شدن حتی یک نفر، یعنی کم شدن خون برای بیمار.

او تأکید کرد: در جنگ، اگر بیمارستان‌های صحرایی نبود، آمار شهدا بالاتر می‌رفت. اما هیچ‌کدام از آن بیمارستان‌ها بدون خون نمی‌توانستند کار کنند. متأسفانه ما همیشه پشت صحنه بودیم. کسی ما را ندیده، اما جراح تا زمانی که خون در اتاق عمل نباشد، وارد عمل نمی‌شود.

این مراسم با تاکید بر لزوم تقویت زیرساخت‌ها، جذب نیروی انسانی متخصص و افزایش سطح حمایت‌های ملی از انتقال خون به پایان رسید؛ دغدغه‌هایی که مسئولان سازمان امیدوارند در آینده‌ای نزدیک با پیگیری‌های جدی، به سرانجامی مطلوب برسد.