توزیع ۷۱۹۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان ایلامی

سیامک بیگی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: با هدف حمایت از تولید ملی و تأمین امنیت غذایی، از ابتدای سال تا پایان خرداد، بیش از 7 هزار و 195 تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع شده که در نوع خود رکوردی بی‌سابقه به شمار می‌رود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان ایلام، ادامه داد: این میزان توزیع نتیجه تأمین بیش از 6 هزار و 757 تن کود اوره از طریق همکاری نزدیک با پتروشیمی‌های پردیس، رازی و مسجدسلیمان بوده است.

وی افزود: این کودها به همت شبکه‌ای متشکل از 74 کارگزار فعال بخش خصوصی، به صورت اصولی و شفاف به کشاورزان در سراسر استان تحویل داده شد.

بیگی به رکورد بی‌نظیر تأمین نهاده‌های کودی در استان اشاره کرد و گفت: این موفقیت حاصل تلاش‌های مستمر شبکه گسترده کارگزاران و پیگیری‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است.

وی به نقش برجسته شهرستان دهلران اشاره کرد و گفت: این شهرستان با جذب و توزیع بیش از 3 هزار و 468 تن کود شیمیایی، پیشتاز تأمین نهاده‌ها در میان شهرستان‌های استان بوده و گام مؤثری در جهت افزایش تولید کشاورزی برداشته است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایلام گفت: با توجه به اهمیت تأمین به‌موقع نهاده‌های باکیفیت، این شرکت با عزم راسخ و برنامه‌ریزی دقیق، همواره پشتیبان کشاورزان خواهد بود و تمام تلاش خود را برای ادامه روند صعودی توزیع انجام خواهد داد.




تأمین پایدار گندم و آرد استان ایلام

عباس میرزاد در نشست شورای آرد و نان استان اظهار داشت: با توجه به اینکه ایلام به عنوان یکی از تولیدکنندگان گندم شناخته می‌شود، میزان لازم گندم تأمین و ذخایر استراتژیک در انبارهای استان نگهداری شده است.

وی افزود: به منظور پاسخگویی به شرایط ویژه و حساسیت‌های موجود، باید ساعات کار جدید نانوایی‌ها تصویب و به اطلاع عموم مردم رسانده شود تا از سردرگمی آن‌ها جلوگیری شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام همچنین گفت: افزایش ساعات پخت و میزان آرد نانوایی‌های اصلی که در مسیرهای پرتردد قرار دارند، به منظور کاهش شلوغی صف‌ها مصوب شده و به زودی اجرایی خواهد شد.

میرزاد خاطرنشان کرد: تأمین برق موقت و خارج از شبکه نیز در دستور کار قرار دارد تا در صورت بروز بحران، مردم با کمبود نان مواجه نشوند.

وی بر لزوم نگهداری اصولی گندم و آرد تولیدی، نحوه اختلاط و زمان‌بندی حمل آن در شهرستان‌ها با همکاری شرکت غله، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد.

معاون استاندار از فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی و صمت شهرستان‌ها خواست نظارت دقیقی بر واحدهای نانوایی داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف، اقدام قانونی لازم را انجام دهند.

وی همچنین بر ضرورت دوگانه‌سوز کردن یک سوم از واحدهای نانوایی تأکید کرد.




لزوم بهبود بهره‌وری آب و خاک در کشاورزی استان ایلام

روح الله نورمحمدی در جلسه پنل تخصصی بهروری و وضعیت منابع آب و بهروری در بخش کشاورزی، اظهار داشت: این همایش برای اولین بار در استان با هدف استفاده از نظرات نخبگان برگزار می‌شود و امیدواریم که این نشست زمینه‌ساز ارتباط نزدیک‌تر بین سازمان مدیریت و فعالان بخش خصوصی و دانشگاهی باشد تا در تصمیم‌گیری‌های عقلایی برای استان مشارکت بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام به وضعیت منابع آب استان اشاره کرد و گفت: باید بهبود وضعیت مصرف آب در بخش کشاورزی را در اولویت قرار دهیم.

نورمحمدی افزود: مشکلات بخش کشاورزی استان باید شناسایی شود و اگر هزینه‌های بالایی انجام دهیم، باید خروجی مناسبی نیز داشته باشیم. هدف ما حداکثر استفاده از منابع آب و خاک است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام به رشد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: بهره‌وری باید در نظر گرفته شود تا به رشد 8 درصدی دست یابیم. ما باید عوامل تولید را به گونه‌ای مدیریت کنیم که اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.

وی همچنین بر اهمیت نیروی انسانی و برنامه‌ریزی صحیح تأکید کرد و گفت: باید شرایط عمومی بخش خصوصی را اصلاح کنیم و نظام بانکی را بهبود بخشیم.

نورمحمدی در ادامه به لزوم برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع آب و خاک اشاره کرد و گفت: با توجه به بارش متوسط استان، باید تدابیری اتخاذ کنیم تا کشاورزان بتوانند به صورت پایدار از درآمدهای خود بهره‌مند شوند.

وی بر ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند شمارشگرهای استاندارد در مدیریت منابع آب تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوعات شد.




آمادگی ۴۲ مرکز برای خرید گندم از کشاورزان ایلامی / کیفیت بالای گندم دهلران در رده سوم کشور

 

 

همزمان با آغاز فصل برداشت گندم در استان ایلام، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان از آمادگی ۴۲ مرکز خرید برای تحویل این محصول استراتژیک از کشاورزان خبر داد.

به گزارش خبرنگار «دنیای ایلام»، اصغر باباخانی اظهار داشت: برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان، ۴۲ مرکز خرید با ظرفیت اسمی ۵۲۰ هزار تن در سطح استان تجهیز و فعال شده‌اند که از این تعداد، ۱۷ سیلوی بخش خصوصی با ظرفیت ۴۳۰ هزار تن و ۲۵ مرکز وابسته به شبکه تعاون روستایی با ظرفیت ۸۰ هزار تن هستند.

وی با اشاره به پیش‌بینی برداشت ۲۵۰ تا ۲۸۰ هزار تن گندم طی سال جاری، افزود: گندم تولیدی ایلام از نظر کیفیت در جایگاه بالایی قرار دارد و گندم منطقه دهلران در رده سوم باکیفیت‌ترین گندم‌های کشور جای گرفته است.

باباخانی همچنین با اشاره به وضعیت مصرف و تولید آرد در استان گفت: هم‌اکنون پنج کارخانه آرد در استان فعالیت دارند که به‌طور متوسط ماهانه ۸۵۰۰ تن گندم مصرف می‌شود. از این میزان، ۶۴۰۰ تن آرد تولید شده و در داخل استان توزیع و مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: سرانه مصرف آرد در استان ایلام به طور میانگین ۱۱ کیلوگرم است که تقریباً دو برابر میانگین مصرف کشوری یعنی ۷ کیلوگرم محسوب می‌شود. با این حال، هیچ‌گونه کمبودی در حوزه توزیع آرد گزارش نشده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد گندم تولیدی در استان به مصرف داخلی می‌رسد و تنها ۱۰ درصد آن به هشت استان دیگر کشور ارسال می‌شود. در سال گذشته نیز تولید گندم استان بیش از ۳۵۰ هزار تن بوده که بخش عمده آن مازاد بر نیاز داخلی بوده و به سایر استان‌ها صادر شده است.

وی در پایان از مشارکت سه شرکت خصوصی در خرید تضمینی دانه‌های روغنی در استان خبر داد و گفت: زمینه لازم برای حمایت از کشاورزان در این حوزه نیز فراهم شده است.




جبران خسارت سرمازدگی به محصولات کشاورزان ایلامی مورد توجه قرار گیرد

 

نماینده مردم حوزه جنوب ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: جبران خسارت سرمازدگی به محصولات کشاورزان ایلامی مورد توجه مسئولان مدیریت بحران استان قرار گیرد.

 

 

اسدالله چراغی  بیان داشت: متاسفانه بخش زیادی از محصولات کشاورزی در استان بخصوص حوزه جنوب استان دچار خسارت جدی شدند.

 

وی اظهار داشت: جبران خسارت به کشاورزان به دلیل سرمازدگی به طور جدی در سطح استانی و ملی باید پیگیری شود و به عنوان خادم مردم در کناراستاندار به عنوان نماینده عالی دولت و مسئولان مرتبط برای حل مشکلات کشاورزان هستم.

 

چراغی به صندوق بیمه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: قطعاً بیمه به تنهایی توان پرداخت خسارت ناشی از سرما زدگی به کشاورزان را ندارد لذا ستاد مدیریت بحران استانداری باید بر برسی میدانی وبرآورد خسارت وارده را به مدیریت بحران کشور اعلام کند تا پیگیری‌های لازم صورت بگیرد.

 

 

نماینده مردم شهرستانهای دهلران، آبدانان، دره شهر وبدره در مجلس شورای اسلام اظهار کرد: قطعاً با هماهنگی با استاندار به عنوان نماینده عالی دولت پس از جمع بندی کامل میزان خسارت به کشاورزان استان بخصوص حوزه جنوب را به صورت جدی دنیال خواهیم کرد.

 

چراغی به دغدغه‌های کشاورزان استان در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: بی‌توجهی به حل مشکلات کشاورزان قابل قبول نیست و انتظار می‌رود تمام دستگاه‌های متولی تلاش بیشتر در تأمین نهاده‌های کشاورزی، حقابه و جلوگیری از قطع برق چاه‌های کشاورزی تلاش و جدیت بیشتری به خرج دهند.

 

وی گفت: بیشتر مردم استان بخصوص حوزه جنوب استان ایلام از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می‌کنند لذا باید در راستای جبران خسارت وارده به کشاورزان باید تلاش شود.

 

چراغی اظهار داشت: انتظار می‌رود که در کنار پرداخت خسارت به کشاورزان دولت برای جبران مشکلات دیگر آنها پرداخت تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان آسیب‌دیده در نظر بگیرد




افزایش واحدهای کشاورزی فعال در ایلام: ۱۷۳۸ مجوز فعالیت صادر شد

رئیس سازمان جهادکشاورزی ایلام اعلام کرد: در حال حاضر یک هزار و ۷۳۸ واحد تولیدی در حوزه کشاورزی استان مجوز فعالیت دارند، که از این تعداد، ۶۲۳ واحد غیرفعال هستند.

 

حشمت عزیزان در نخستین جشنواره امنیت غذایی ایلام با اشاره به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، گفت: “با ایجاد سردخانه‌ها و جلوگیری از خام‌فروشی محصولات، زمان نگهداری فرآورده‌های کشاورزی افزایش یافته و میزان هدررفت ضایعات کاهش می‌یابد.”

 

وی همچنین به طرح توسعه باغ‌ها در زمین‌های دیم و شیبدار اشاره کرد و افزود: “با میانگین بارندگی ۴۰۰ میلی‌متری در استان، این طرح به توسعه کشاورزی کمک خواهد کرد و هزینه اجرای آن نسبت به سایر پروژه‌ها کمتر است.”

 

عزیزان بر لزوم بهره‌گیری از کشاورزی هوشمند و فناوری‌های نوین تأکید کرد و گفت: “سطح زیر کشت آبیاری زیرفشار به حدود ۴۰ هزار هکتار رسیده و دستگاه‌های آبیاری خودکار با راندمان بالا در حال استفاده هستند.”

 

این مسئول به جایگاه ایلام در اجرای زیرساخت‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: “استان در شبکه‌های آبیاری جزو پنج استان برتر کشور است و اجرای طرح سامانه گرمسیری برای تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین به این سامانه‌های نوین آبیاری در دست اقدام است.”

 

عزیزان پیش‌بینی کرد که با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، تولید کشاورزی استان از یک میلیون و ۱۵ هزار تن به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یابد که این افزایش می‌تواند نیاز استان را تأمین کرده و حتی به صادرات مازاد محصولات منجر شود.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی ایلام امنیت غذایی را به معنای تأمین غذای پایدار، کافی، سالم و مغذی برای همه افراد جامعه دانست و بر ضرورت توزیع مناسب و دسترسی به منابع غذایی تأکید کرد.

 

وی چالش‌های کشاورزی را شامل تغییرات اقلیمی، کم‌آبی، وابستگی به واردات کالاهای کشاورزی و میزان بالای ضایعات مواد غذایی عنوان کرد و گفت: “بر اساس آمار، ضایعات محصولات کشاورزی حدود ۳۵ درصد است که رقم قابل توجهی است.”