تحول ورزش روستایی در ایلام با دستور وزارت ورزش و حمایت ویژه دولت
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
در آستانه میلاد باسعادت امام رضا (ع)، مراسم افتتاح ۲۴ خانه ورزش روستایی در استان ایلام با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد. با اضافه شدن این خانهها، تعداد خانههای ورزش روستایی ایلام از مرز ۱۵۰ مورد عبور کرد.
عظیمی، مدیرکل دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان در این مراسم گفت: توسعه ورزش در روستاها صرفاً یک پروژه عمرانی نیست، بلکه سرمایهگذاری راهبردی برای کشف استعدادهای ناب ورزشی و ارتقای سلامت اجتماعی در مناطق کمبرخوردار است. امروز با همراهی مدیرکل محترم ورزش و جوانان استان ایلام، آقای شهبازی و همکاران ایشان، شاهد افتتاح ۲۴ خانه ورزش روستایی هستیم که نویدبخش آیندهای روشن برای جوانان این مناطق است.
عظیمی با تأکید بر اجرای سیاست آمایش سرزمینی در تجهیز خانههای ورزش، افزود: بر اساس دستورات دکتر دنیامالی، تجهیز خانههای ورزش روستایی از این پس متناسب با نیاز واقعی هر روستا انجام میشود، یعنی بهجای ارسال اقلام یکسان، هر منطقه بر اساس اولویتهای ورزشی خاص خود تجهیز خواهد شد.
او با اشاره به اهمیت نقش روستاها در عرصه ورزش قهرمانی کشور اظهار کرد: در المپیک و پارالمپیک اخیر، بسیاری از مدالهای طلای کشور توسط ورزشکارانی کسب شد که زاده روستا هستند و همچنان در همان مناطق زندگی میکنند. این نشاندهنده ظرفیت بالای روستاها در عرصه ورزش حرفهای است.
به گفته عظیمی، برای تجهیز هر خانه ورزش روستایی در سال ۱۴۰۳، حداقل ۳۵ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده و این رقم در سال ۱۴۰۴ با توجه به نرخ تورم و حمایتهای ویژه وزارتخانه افزایش خواهد یافت. در این مرحله، ۷۲۰ میلیون تومان اعتبار برای تجهیز ۲۴ خانه ورزش در استان ایلام اختصاص یافته است.
وی افزود: میز پینگپنگ، فوتبالدستی، تخته شطرنج، دارت و تورهای ورزشی از جمله اقلامی هستند که بر اساس درخواست و نیاز مردم روستاها تهیه شدهاند. همچنین برای هر تجهیز، رویداد و برنامه ورزشی نیز تعریف خواهد شد تا فعالیتهای ورزشی در این فضاها پویا و مستمر باشد.
عظیمی در پایان با تشکر از مسئولان استان ایلام، بهویژه مردم شریف و مهماننواز این استان گفت: ایلام، دروازه عتبات عالیات، مردمانی اصیل و مقاوم دارد که همواره در سختترین شرایط پای کار بودهاند. افتخار میکنم که به عنوان خادم ورزش روستایی کشور، در کنار چنین مردم بزرگواری باشم.
ایلام همچنان پرچمدار هاکی، اینبار با افتتاح مدرسهدر سرابله
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
مدرسه متوسطه اول آمنه در شهرستان سرابله امروز میزبان افتتاح رسمی مدرسه هاکی این شهرستان بود. این مراسم با حضور قدرت سادهمیری، رئیس هیئت هاکی استان ایلام و شهناز قبادی معاون بانوان اداره کل ورزش و جوانان ایلام و نایبرئیس این هیئت برگزار شد.
سادهمیری در این آیین با اشاره به جایگاه درخشان استان ایلام در رشته هاکی گفت: ایلام همواره یکی از استانهای پیشتاز در این رشته ورزشی بوده و ستارگان بسیاری از این استان در تیم ملی افتخارآفرینی کردهاند.
وی افزود: در حال حاضر ۵ بازیکن از آقایان، ۳ بازیکن و یک مربی خانم از استان ایلام در تیمهای ملی کشور حضور دارند.
رئیس هیئت هاکی استان ایلام از تلاشهای هانیه حجتی، مربی فعال و ورزشکار سرابلهای، برای راهاندازی مدرسه هاکی در این شهرستان قدردانی کرد و گفت: با توجه به مسابقات پیشروی تیم ملی در قرقیزستان، پیشنهاد راهاندازی مدرسه هاکی در سرابله از سوی خانم حجتی مطرح شد که با استقبال هیئت استان مواجه گردید.
در این مراسم، هیئت هاکی استان ایلام با اهدای چوب و توپ به دبیرستان آمنه، گامی عملی برای آغاز استعدادیابی در میان دانشآموزان این منطقه برداشت.
سادهمیری با اشاره به هزینهبر بودن ورزش هاکی، تأکید کرد: با وجود گرانی تجهیزات، هیئت هاکی استان با هدف زنده نگهداشتن این رشته و کشف استعدادهای جدید، اقدام به تهیه وسایل لازم کرده و آنها را در اختیار مدیریت این دبیرستان که دارای زمین چمن مناسب است، قرار داده است.
سؤالهای مردمی و پاسخهای استاندار
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
۱. راهآهن ایلام – کربلا به کجا رسید؟
در پاسخ به درخواست مردم برای ایجاد خط ریلی ایلام – کربلا، استاندار گفت: پروژه خط ریلی ایلام در حال پیگیری است و بخشی از آن در دست اجراست. وی افزود: این پروژه زمانبر است اما در طراحی کلان زیرساختی استان لحاظ شده و استقبال خوبی نیز از سوی طرف عراقی صورت گرفته است.
۲. آیا پرواز ایلام – نجف برقرار میشود؟
استاندار ایلام گفت: پروازهای ایلام – نجف در ایام اربعین برقرار شدهاند و پیگیریهایی برای برقراری پرواز در طول سال نیز در دست انجام است.
۳. آیا تونل آزادی همچنان مسیر اصلی زائران خواهد بود؟
وی تأکید کرد: بخشی از زیرساختها در مسیر تونل آزادی بهبود یافته اما مسیرهای جایگزینی مانند مهران – دهلران – اندیمشک در اولویت توسعه هستند تا بار ترافیکی توزیع شود.
۴. وضعیت منطقه آزاد مهران چیست؟
استاندار ایلام ضمن تأیید پیگیریهای انجام شده برای منطقه آزاد مهران، گفت: شرط آغاز فعالیت رسمی این منطقه، تشکیل هیئتمدیره است که در حال هماهنگی با دبیرخانه مناطق آزاد کشور هستیم. همچنین در طرف عراقی نیز منطقه آزاد در حال پیگیری است تا همکاری مشترک تجاری ایجاد شود.
۵. نگاه توسعهای به جاده دهلران – اندیمشک چگونه است؟
وی با اشاره به تلفات زیاد در این مسیر، گفت: حدود ۶۰ کیلومتر از مسیر دارای عرض کم است و پیمانکارانی در چند مقطع فعال شدهاند. با اختصاص اعتبارات جدید، بخشهایی از مسیر بهزودی چهارخطه خواهد شد.
۶.برنامه استان برای ناترازی انرژی در مناطق گرم و جنوب ایلام چه میشود؟
استاندار با اشاره به مصرف بالا در تابستان، اعلام کرد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یکی از برنامههای اصلی استان برای مقابله با ناترازی برق است و اقدامات در این زمینه آغاز شده است.
برای او که ایلام را از نو ساخت…
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
به نام خالق زیباییها | به مناسبت روز معمار: یادی از معمار ماندگارایلام، استاد حسین ناظری
در گاهنامه تاریخ ایلام، نامهایی نقش بستهاند که نه فقط سنگ و آجر که خاطره و فرهنگ را نیز معماری کردهاند. یکی از این نامهای درخشان، استاد حسین ناظری است؛ مردی که از دل خاک ایلام برخاست و با عشق به معماری، سیمای شهری را دگرگون ساخت.
مرحوم حسین ناظری در سال ۱۲۹۷ خورشیدی در شهر ایلام چشم به جهان گشود. او از همان کودکی، چشمانی مشتاق و ذهنی جستجوگر داشت. وقتی همراه پدر به قلعه والی، مقر حکومتی غلامرضاخان ابوقداره میرفت، محو تماشای طاقها، ایوانها و ارسیهای باعظمت میشد. همین تجربههای ابتدایی بود که بذر علاقه به معماری را در جان او کاشت.
در دهسالگی و همزمان با فروپاشی سلسله قاجار، خانواده ناظری به قصر شیرین مهاجرت کردند. آنجا، حسین جوان در کنار استاد معمار غلامعلی واحدی، فنون بنايی و مهارتهای ساختوساز را آموخت. سال ۱۳۱۵، با کولهباری از دانش و تجربه به ایلام بازگشت؛ شهری که هنوز در آغاز راه توسعه بود.
در آن سالها، ایلام با چهار خیابان اصلی به نامهای فردوسی، خاقانی، خیام و سعدی شناخته میشد و ساختمانهایش اغلب سنگی، خشتی و با سقفهای بلوطی بودند. استاد ناظری با ذهنی خلاق و دستانی ورزیده، به بازسازی چهره این شهر پرداخت. نخستین گام او، شناسایی خاک مناسب و برپایی کورههای آجرپزی بود. او مصالح سنتی را با تکنیکهای نوین تلفیق کرد و بناهایی با حیاط مرکزی، طاقهای بیضی، هلال و نیمهلال طراحی و اجرا نمود.
با اجرای سیاست تختهقاپو و اسکان عشایر، استاد ناظری معماری مجلل روستایی را به مناطق مختلف ایلام برد. او نخستین کسی بود که با اکتشاف معادن زغالسنگ، استفاده از چوب در کورهها را کنار گذاشت و سوخت فسیلی را جایگزین نمود؛ اقدامی در راستای حفظ محیطزیست.
در سال ۱۳۳۴، او نخستین کارخانه موزاییکسازی ایلام را بنا نهاد. با آزمایش و بررسی منابع بومی، معادن ماسه و سنگ مناسب را یافت و موزاییکهایی با کیفیت عالی تولید کرد. این تحول نهتنها شیوه ساختوساز را متحول کرد، بلکه به گسترش فناوریهای نوین عمرانی در استان انجامید.
ورود سرهنگ مکری به عنوان فرماندار کل ایلام، دورهای تازه در عمران شهری بود. معمار ناظری در این دوران، پروژههای متعددی را اجرا کرد که تنها شماری از آنها عبارتند از:
فرودگاه قدیم ایلام
استادیوم تختی
میادین و بلوارهای امام، سیدالشهدا و شهید بهشتی
خیابانبندی محلات قدیمی
طراحی و ساخت پلهای بافت قدیم
طراحی مسیرهای جادهای ایلام به صالحآباد، درهشهر، و حمیل
مکانیابی و طراحی تونل آزادی
شناسایی و معرفی مناطق توریستی همچون بدره و تلاش برای ایجاد مسیرهای دسترسی
در دوران فرمانداری آقای مهدی رئوفی در سال ۱۳۴۳، تلاشها برای شناسایی فردی توانمند جهت اجرای پروژههای عمرانی، معمار ناظری را در جایگاه مشاور و بازوی اجرایی اصلی فرماندار قرار داد. برخی از پروژههای شاخص وی در این دوران عبارتند از:
ساخت پلهای چوار و ماربره (۱۳۱۷ تا ۱۳۱۹)
ساخت مدرسهای در صالحآباد (نخستین ساختمان شهر)
ساخت گمرکهای سرنی، تلخاب، دهلران
احداث پاسگاههای مرزی تنگنیاز، صالحآباد و تلخاب
در نهایت،در سال ١٣۴۶ با تغيير رئوفي فرماندار وقت، افراسیابی، به پاس خدمات درخشان استاد ناظری، نشان خدمت را به او اعطا کرد. معمار پیر، پس از دههها تلاش بیوقفه، در سال ۱۳۵۸ بازنشسته شد.
یاد استاد حسین ناظری، نه فقط در خشت و آجرهای شهر، که در جان مردمان این دیار جاودانه است. او با هنر و درایت خود، ایلام را نهفقط ساخت، بلکه زیبا ساخت. در روز معمار، با افتخار، یادش را گرامی میداریم.
منابع: رسانه های محلی _پیج اینستا ایلام _ نظام مهندسی ایلام _ غرب آنلاین
از چپ به راست : آقای معمار ناظری – حاج خداداد صدیق و مرحوم حاج غلامعلی جهانی_سال ۱۳۵۰
نفر اول سمت راست : حاج معمار حسین ناظری نفر دوم از سمت راست زنده یاد حبيب الله منصوریان _میدان شاه شهر ایلام ١٣۵٠
ARVE Error: The [[arve]] shortcode needs one of this attributes av1mp4, mp4, m4v, webm, ogv, url
شهرداران ایلام از ابتدا تا کنون
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
١- سروان «سهراب خان» در سال 1316 به عنوان نخستین شهردار ایلام منصوب شده است. ٢- «صیدرضا قمری» دومین شخصی است که در کسوت شهرداری ایلام خدمت کرده است. ٣- « رئیس اسمائیل (کیوان)» سومین نفری است که اداره امور شهر ایلام را برعهده گرفته است. ۴- «قربانعلی سلیماننژاد» از تاریخ 1 فروردین 1330 تا 1 دی ماه 1333 به مدت 46 ماه متولی شهرداری ایلام بوده است.
۵- « عبدالصاحب نورالهی» از 10 دی ماه 1334 تا 1 آبان ماه 1341 به مدت 81 ماه و 21 روز طولانی ترین دوره مدیریت شهری ایلام در زمان رژیم پهلوی را تجربه کرده است.
۶- « علیپاشا حیدری» نیز از تاریخ 7 آبان ماه 1341 تا 7 مهر 1347 کمی بیش از 71 ماه مسئول اداره شهر ایلام بوده است.
٧- « عبدالعلینیک روش» از تاریخ 7 آبان 1347 تا 26 شهریور 48 نزدیک به 11 ماه در کسوت شهرداری بوده است.
۸- «غلامرضا زموده» از تاریخ 15 مهر 1348 تا 14 خرداد 1353 به مدت 56 ماه شهردار ایلام بوده است. ٩- «حبیب الله بیگلری» از 5 تیر ماه 1353 تا 5 تیر 1355 دقیقاً به مدت 2 سال شهردار ایلام بوده است.
١٠ – « اصولیان» دهمین شخصی است که از تاریخ 17 مرداد ماه 1355 تا 20 مهرماه 1357 حدود 26 ماه شهردار ایلام بوده است.
١١- «عبدالصاحب حمدحیدری» شهرداری است که هم در رژیم پهلوی و هم در دوران انقلاب اسلامی شهردار ایلام بوده بدین ترتیب که از تاریخ 18 آبان ماه 1357 یعنی سه ماه از مدت مأموریت خود را در زمان رژیم پهلوی و 9 ماه از دوران مدیریت خود را در زمان انقلاب یعنی تا 24 آذر 58 بر صندلی شهرداری تکیه داده است
١٢- «غلامرضا عبدالهیپور» را میتوان با کمی تسامح نخستین شهردار ایلام پس از انقلاب نامید که از 25 آذر 1358 تا 23 فروردین 1368 یعنی حدود 9 سال و 5 ماه طولانی ترین دوران شهرداری را در طول این دوران 76 ساله تجربه کرده است.
١٣- «محمد هادی دارابی» از 23 فروردین 1368 تا 27 خرداد 1370که شهردار بعدی تعیین شده سمت سرپرستی شهرداری را به مدت 26 ماه بر عهده داشته است.
١۴- «غلامرضا هزار جریبی» در فاصله 27 خرداد ماه 1370 تا 12 آبان 1371 یعنی کمی بیش از 16 ماه شهردار ایلام بوده است
١۵- «محمد هادی دارابی» برای دومین بار حدود 4 ماه از 12 آبان ماه 1371 تا 11 اسفند ماه 1371 سرپرست شهرداری ایلام بوده است.
١۶_ «مهدی ایراننژاد» از 11 اسفند ماه 1371 تا 15 تیرماه 1373 به مدت 16 ماه شهرداری ایلام را اداره نموده است.
١٧- «علی مرادی» از 15 تیرماه 1373 تا 10 خرداد ماه 1374 یعنی حدود یک سال کلیددار شهرداری ایلام بوده است
١٨- «احمد اعظمی جدیکهق» از 11 خرداد ماه 1374 تا 1 فروردین ماه 1375 شهردار ایلام بوده است
١٩- «محمد هادی دارابی» برای سومین مرتبه به مدت 5 ماه از 1 فروردین 1375 تا 1 شهریور ماه 1375 شهرداری ایلام را اداره کرده است.
٢٠- «کریم شایانراد» به عنوان بیستمین شهردار ایلام از 1 شهریور ماه 1375 تا 1 خرداد ماه 1377 نزدیک به 11 ماه شهردار ایلام بوده است.
٢١- «جعفر نجفی شجاع»در فاصله 1 خرداد ماه 1377تا 16 شهریورماه 1377 نزدیک به 4 ماه سرپرست شهرداری ایلام بوده است.
٢٢- «نبی نجفیان» از 16 شهریور ماه 1377 تا 1 مرداد ماه کلی1378 شهردار ایلام بوده است.
٢٣- «غلامرضا عبدالهیپور» 2 مرداد ماه 78 تا 2 بهمن ماه 1378 برای دومین بار سمت شهرداری ایلام را بر عهده داشته است.
24- «مصدق طاهری» 2 بهمن ماه 1378 تا 1 شهریورماه 1379 سرپرست شهرداری ایلام بوده است. 25- «علی طاووسنژاد» نخستین شهرداری است که از سوی شورای اسلامی شهر ایلام از 1 شهریور ماه 1379 تا 10 اسفند ماه 1382 نزدیک به 42 ماه شهردار ایلام بوده است. 26- «مصدق طاهری» از 10 اسفند 1382 تا 20 اردبیبهشت 1383 برای دومین بار نزدیک به 3 ماه سرپرست شهرداری ایلام بوده است.
27- «مصطفی بیگی» 20 اردیبهشت 1383 تا 6 اسفند 1384نزدیک به 22 ماه شهردار ایلام بوده است.
28- «مصدق طاهری» از 6 اسفند 1384 تا 1 خرداد 1385 حدوداً 3 ماه با عنوان سرپرست، متولی شهرداری ایلام بوده است.
29- «حبیباله چاغروندی» 1خرداد 1385 تا 29 اسفند 1386 قریب 22 ماه شهردار ایلام بوده است.
30- «نبی هواسی» از تاریخ 1 فروردین ماه 1387 تا 22 شهریور ماه 1387 حدود 6 ماه سرپرست شهرداری ایلام بوده است.
31- «عبدالله بهادری» در فاصلیه زمانی 23 شهریور ماه 1387 تا 4 تیرماه 1390 حدود 34 ماه شهردار ایلام بوده است.
32- «خالق منصوری» از 4 تیرماه 1390تا 6 آذر ماه 1390 نزدیک به 5 ماه با سمت سرپرستی شهرداری ایلام را اداره کرده است. 33- «خالق منصوری» از 6 آذر 1390 34_خالق منصوری (۱۳۹۲–۱۳۹۰)
35)حبیبالله منصورپور از 25 شهریور 1392 تا 11 اسفند 1393
36)غلامرضا طاهری (۱۳۹۴–۱۳۹۳)
37) یزدان قبادیان از 23 اردیبهشت 1394 تا دو مرداد 1395
38)غلامرضا طاهری (۱۳۹۵) (سرپرست)
39)منت محمدی (۱۳۹۶–۱۳۹۵)
40)افشین مظفری (۱۳۹۶) (سرپرست)
41)طالب صادقیان (۱۴۰۰–۱۳۹۶)
42) خالق منصوری (۱۴۰۰) (سرپرست)
43)حمدالله نصرتپور (۱۴۰۱–۱۴۰۰) (سرپرست)
Description:
[44)بابک محمدی آوندی (۱۴۰۱)
45)افشین مظفری (۱۴۰۲–۱۴۰۱) (سرپرست)
46) افشین مظفری (اکنون–۱۴۰۲)
“از کلنگزنی تا فراموشی؛ سرگذشت تلخ پروژههای صنعتی در ایلام”
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
محمد محمدی _ خبرنگار ایلامرسانه
چه بر سر نواحی صنعتی آسمانآباد و زاگرس آمد؟ پروژههایی که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ با هیاهوی رسانهای کلنگزنی شدند، امروز حتی تابلوهایشان نیز برچیده شده است. وعدههایی که قرار بود نقطهعطفی در اشتغالزایی و رونق تولید باشند، اکنون به نمادی از بیکفایتی مدیریتی و ضعف نظارتی در شهرکهای صنعتی ایلام تبدیل شدهاند. چهار سال از آن مراسمهای پرزرقوبرق گذشت، اما نه اثری از زیرساختهاست و نه نشانهای از سرمایهگذاری.
تنها چیزی که باقی مانده، زمینهای بایر و نگاههای ناامیدانهٔ مردم و جوانان جویای کار است که به این وعدهها دل بسته بودند. مسئولان شهرکهای صنعتی ایلام، چرا پاسخگو نیستند؟ با چه توجیهی پروژههایی که با بودجهٔ ملی آغاز شدند، باید اینگونه بلاتکلیف رها شوند؟ چه کسی مسئول فرصتهای شغلی ازدسترفته و هدررفت منابع ملی است؟
ادامهٔ این روند بیمسئولیتی نهتنها خیانت به مردم ایلام است، بلکه ضربهای مهلک به اعتماد عمومی به شمار میرود. مردم این استان دیگر به وعدههای توخالی نیاز ندارند؛ آنها عمل میخواهند، شفافیت میخواهند و حق خود را از مسئولان فراری از پاسخگویی مطالبه خواهند کرد. مردم ایلام، که سالهاست با بیکاری و محرومیت دست وپنجه نرم میکنند، شایستهی این وعدههای بیپایه نیستند.
وقت آن رسیده که مسئولان، به جای پنهان شدن پشت وعدههای توخالی، با ارائهی گزارش دقیق از دلایل این عقبافتادگی به مردم و برنامهی مشخص برای احیای این پروژهها، گامی جدی در جهت جبران گذشته بردارند. اگر امروز چارهاندیشی نشود، فردا دیر است؛ چرا که دیگر هیچ اعتمادی باقی نخواهد ماند تا بر پایهی آن، وعدهای جدید داد.
بازار شهرستانهای ایلام زیر ذره بین تنظیم بازار
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
بازار همه شهرستان های ایلام پایش می شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام از پایش و بازدید میدانی از بازار شهرستانهای استان خبر داد.
دکتر عباس میرزاد در نشست ستاد تنظیم بازار شهرستان ملکشاهی اظهار داشت: تیم ستاد تنظیم بازار استان ، شورای آرد و نان، بهداشت، معاونت غذا و دارو، بازرسی صنعت و تعزیرات در این بازدیدها با همراهی معاونت اقتصادی استانداری و فرمانداری در این سرکشی ها حضور دارند.
وی افزود: هدف اصلی بازدیدها و حضور در شهرستانها به صورت میدانی، شناسایی مسائل و مشکلات و پیگیری و رفع موارد مبتلا به است.
وی ادامه داد: مردم انتظار دارند که مسئولان به عنوان تصمیم ساز برای دغدغه های آنان چاره اندیشی کنند.
پیگیری مطالبات مردم روستای چنگوله در خصوص احداث زمین چمن فوتبال
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
به گزارش دنیای ایلام، یکی از مطالبات جدی مردم روستای چنگوله، اجرای پروژه زمین چمن مصنوعی فوتبال است که علی رغم وعده ها، همچنان در مرحله اجرا باقی مانده است. این موضوع از طریق دنیای ایلام و نماینده سابق مجلس و مدیر کل ورزش و جوانان ایلام پیگیری شد تا وضعیت نهایی پروژه مشخص شود.
در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۴۰۲، علیاکبر بسطامی، نماینده وقت استان ایلام در مجلس شورای اسلامی، طی بازدیدی از روستاهای سرتنگ زعفرانیه، چنگوله و چالاب، از تخصیص یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای احداث زمین چمن مصنوعی فوتبال در روستای چنگوله خبر داد.
وی اعلام کرد که با توجه به همکاری مردم و تأمین رایگان زمین، عملیات اجرایی پروژه طی یک ماه آینده آغاز خواهد شد.
وعدههای عملی نشده و بیاعتمادی عمومی
با گذشت ماهها از این وعده، همچنان پروژه در مرحله اجرا قرار نگرفته است و این مسئله موجب نگرانی مردم شده است. ساکنان چنگوله تأکید دارند که به دلیل مجاورت این روستا با میادین نفتی چنگوله و آذر، از نظر قانونی مستحق بهرهمندی از اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت هستند.
هادی عبدی یکی از اهالی روستا، در پیامی که به خبرنگار ما ارسال کرده، از مسئولان درخواست کرده است که به این مطالبهی بهحق رسیدگی کنند:
“نبود زمین ورزشی مناسب در روستاها، بهویژه برای جوانان، یک دغدغه اساسی است. وقتی مردم برای اجرای پروژهای همکاری میکنند و حتی زمین را رایگان در اختیار قرار میدهند، اما وعدهها عملی نمیشود، این موضوع موجب ناامیدی و بیاعتمادی میشود. از رسانهها تقاضا داریم که صدای ما را به گوش مسئولان برسانند.”
پاسخ نماینده سابق مجلس
در پی این مطالبهگری، علیاکبر بسطامی، نماینده سابق مردم ایلام در مجلس، در پاسخ به خبرنگار ما اعلام کرد:
“روستای چنگوله، به دلیل نزدیکی به میادین بزرگ نفتی، از نظر قانونی مستحق دریافت اعتبار از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت است. در دوره نمایندگی بنده، تلاش شد تا حداکثر اعتبارات برای احقاق حق مردم اخذ شود. از جمله تخصیص مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای زمین فوتبال چنگوله، که این موضوع نیز تأیید شده است. با این حال، نمیدانم چرا این پروژه اجرا نشده است. در صورت امکان، این موضوع را پیگیری خواهم کرد.”
وی همچنین به برخی پروژههای دیگر که در دوره نمایندگیاش در این منطقه اجرایی شده، اشاره کرد، از جمله پروژههای یادبود شهدا، توسعه حرم علی صالح (ع)، توسعه ورزش مدارس صالحآباد و مهران، و احداث جاده عشایری چنگوله به بلوطستان.
به گفته بسطامی، در باز تعریف وتوزیع اعتبارات مسئولیت های اجتماعی، استانداری ایلام، دخل وتصرف داشت و حتی چندبار هم مورد اعتراض، واقع شد.
پیگیری از ورزش و جوانان
خبرنگار ما آخرین وضعیت پروژه زمین چمن فوتبال روستای چنگوله را از شهاب شهبازی، مدیرکل ورزش و جوانان استان ایلام خواست.
شهاب شهبازی در این رابطه اظهار داشت: “با توجه به مراجعات و مطالبات مردم عزیز، تأمین اعتبار این پروژه بهدلیل نبود ردیف اعتباری در بودجه استانی، نیازمند تأمین اعتبار از محل اعتبارات ملی بود.
خوشبختانه در جلسهای که با وزارت ورزش و جوانان درباره اعتبارات ماده ۴۳ داشتیم، موفق شدیم ردیف اعتباری ملی برای این پروژه ایجاد کنیم.”
وی افزود”در صورت تخصیص اعتبار، مبلغ یک و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای این پروژه مصوب شده است. بهمحض دریافت این اعتبار، کار اجرایی زمین چمن فوتبال روستای چنگوله آغاز خواهد شد.”
مدیرکل ورزش و جوانان ایلام همچنین به امکانات ورزشی موجود در منطقه اشاره کرد و گفت:”در حال حاضر، یک سالن ورزشی در اختیار مردم چنگوله قرار دارد که برای برگزاری مسابقات فوتسال و سایر برنامههای ورزشی مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، اقدامات عمرانی نیز برای بهبود شرایط این مجموعه در حال انجام است.”
انتظار مردم از مسئولان
با توجه به پیگیریهای انجامشده، مردم روستای چنگوله همچنان منتظر پاسخ روشن از سوی مسئولان اجرایی هستند. آنها امیدوارند که این پروژه هرچه سریعتر به مرحله اجرا برسد و وعدههای دادهشده محقق شود. رسانهها و فعالان محلی نیز همچنان این مطالبه را دنبال خواهند کرد تا این حق مسلم به نتیجه برسد.
شهرک چنگوله، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان مهران در استان ایلام است و در دهستان محسن آب شهرستان مهران و درمنطقه گرمسیری طایفه کلیوند شوهان قرار دارد.
نقش کلیدی تعاونیها در بازاریابی محصولات عشایری ایلام
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری سازمان امور عشایر کشور در سفر به ایلام، از نقش مهم شرکتهای تعاونی عشایری در بازاریابی محصولات عشایری و بهبود وضعیت اقتصادی عشایر سخن گفت.
به گزارش ایسنا، صبح امروز بیژن زیلایی مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری سازمان امور عشایر کشور در سفر به استان ایلام، بر اهمیت نقش شرکتهای تعاونی عشایری در بازاریابی محصولات عشایری تأکید کرد.
زیلایی با اشاره به برنامهریزی برای رونق تشکلهای عشایری، اظهار داشت: شرکتهای تعاونی عشایری با ارائه خدمات متنوع و ایجاد شبکههای بازاریابی قوی، به بهبود وضعیت اقتصادی عشایر و افزایش فروش محصولات آنها کمک شایانی میکنند.
وی افزود: این شرکتها با ایجاد همکاری و هماهنگی بین اعضا، امکان رقابت در بازارهای بزرگتر را فراهم میکنند.
در این جلسه، مدیرکل امور عشایر استان ایلام نیز با تأکید بر نقش مهم اتحادیههای تعاونی عشایری و تشکلهای عشایری در بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی جامعه عشایری، گفت: «عرضه محصولات ارگانیک عشایر به بازار، یکی از راههای مؤثر برای افزایش درآمد عشایر و توسعه اقتصادی مناطق عشایری است. محصولات ارگانیک به دلیل طبیعی بودن و عدم استفاده از مواد شیمیایی، در بازارهای داخلی و بینالمللی تقاضای بالایی دارند.
وی تصریح کرد: برندسازی محصولات عشایری، راهکار دیگری است که میتواند به بهبود معیشت عشایر، حفظ فرهنگ و هویت آنها و تقویت اقتصاد محلی کمک کند. تلاش برای آموزش و توسعه زیرساختها، میتواند جایگاه این محصولات ارزشمند را در بازارهای داخلی ارتقا داده و آیندهای روشن برای جامعه عشایری رقم زد.
شایان ذکر است در سفر مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری سازمان امور عشایر کشور، خرم مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک کشور و اعضای هیئت مدیره مرکزی ایشان را همراهی میکنند.
پنجمین برد نفت وگاز غرب با شکست آبیدر سنندج
written by مریم چراغیان | اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
تیم فوتبال نفت و گاز غرب (ایلام) امروز با غلبه بر تیم فوتبال آبیدر سنندج به پنجمین پیروزی خود با مربیگری جایدری دست یافت.
امروز شاگردان جایدری سرمربی کاربلد تیم نفت و گاز ایلام با یک بازی حساب شده با شکست آبیدر سنندج با ۳۳امتیاز همچنان در رده سوم جدول و با یک امتیاز اختلاف با تیم دوم جدول در جمع مدعیان صعود باقی ماند.
ابیدر سنندج تا قبل از این دیدار که در سنندج برگزار می شد هیچ شکست خانگی تجربه نکرده بود.
این بازی که از هفته شانزدهم مسابقات انجام می شد با دوگل حامد نجف زاده
و ابوالفضل تیموری در حالی به پایان رسید که نفت و گاز غرب کشور با مربیگری جایدری از ۵بازی گذشته خود ۱۵امتیاز کسب کرده است.
صعود نفت و گاز غرب (ایلام) به لیگ دسته دوم کشور قطعا در شکوفایی و پیشرفت فوتبال استان که سرشار از استعدادهای ناب است موثر خواهد بود.